Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

Got anything to ask? Feel free to use the all-new "eMenang Answers". Ask anything about contest and competition. Share your knowledge, Help others and be an Expert. Plus, the Best Answers is chosen by you & our community.
@  NOORAMY : (18 April 2014 - 08:26 PM) Nk tanya...ada x sapa2 ada kawan berminat nk beli camcoder...sy nk jual la...susah naw cari buyer...
@  Contest : (18 April 2014 - 02:33 PM) kalau hantar pek bungkusan ribena yg x  tulis "Celebrationg 75 years tu" boleh ke?
@  Contest : (18 April 2014 - 12:37 PM) tadi baru jumpa borang ribena, ambil 5 terus..minggu depan ingat nak hntar..harap2 menang hadiah baucar mas pun jadilah..hehe
@  Contest : (17 April 2014 - 04:16 PM) hadiah paling best bg saya setakat ni adalah peraduan lot100 dan dutch lady..
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:51 AM) hadiah paling best rasanya peraduan ubat gigi mu'min iaitu rumah n ada hadiah pakej umrah.
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:43 AM) hahaha. hadiah mmg x best tp kalau dapat gerenti lompat2.
@  Contest : (16 April 2014 - 10:04 AM) dutch lady dah hantar, tea pot hadiah x best.. ribena belum jumpa borang..hehe
@  Iswara96 : (16 April 2014 - 03:24 AM) haha. sekarang ni join 3 contests yg wat saya pening kepala. Dutch Lady, Tea Pot & Ribena.
@  Contest : (15 April 2014 - 03:50 PM) bosan yg amat.. xde ke peraduan yg best2 yg tawarkan wang tunai.. ingat nk join peraduan yeos tu..tapi x de hanset canggih.
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:16 AM) Why not semara Jawi melalui Khat @ games?! http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:15 AM) Why Perumian Jawi?! http://klasikamedia....l-perumian-jawi
@  Iswara96 : (15 April 2014 - 03:56 AM) tahniah pd yg berjaya. pd yg x berjaya spt saya cuba lagi.
@  minibot : (14 April 2014 - 04:13 PM) pemenang permanis - contest saya ingin menang (giant). http://www.permanis....ngin_Menang.jpg
@  minibot : (14 April 2014 - 04:10 PM) pemenang contest f&n 130 tahun http://fndairies.com...3/130winner.pdf
@  Iswara96 : (14 April 2014 - 03:26 AM) Berita baik. Liv 3 - 2 Man City. Jika Liverpool menang sume baki perlawanan, Juara EPL milik Liverpool. YNWA.
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) F&N pun ada contes ke?
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) @tq zuss
@  Contest : (10 April 2014 - 05:13 PM) hadiah sikit je, ada 7 pemenang.
@  Contest : (10 April 2014 - 05:11 PM) power root next jutawan http://www.nextjutawan.com/
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:57 PM) Yg bestnya..fahrin ckp blh wasap...pop resit...selamat setem...
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Contest Power root jutawan kembali...1 Mei-31 dec
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Kawan2...ada sapa2 tgk berita x smlm kt tv3
@  eyriquezahrul : (10 April 2014 - 01:48 PM) Salam/Hi, ada dgr psl contest F&N x? Any link?
@  Contest : (10 April 2014 - 09:26 AM) https://www.facebook...ferrerOverride=
@  Contest : (10 April 2014 - 09:25 AM) https://www.facebook...elevant_count=1
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) http://youagainstdeb...ata/Index.aspx#
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) youagainstdebt.com/Debtpinata/Index.aspx#
@  zuss : (09 April 2014 - 08:09 PM) found the forms at aeon big
@  shahida : (09 April 2014 - 04:29 PM) @zuss air wick tu kat guardian ke?
@  zuss : (09 April 2014 - 01:19 PM) other contests: air wick...LUX @ guardian.....p&g...
@  zuss : (09 April 2014 - 01:17 PM) http://shinewithconfidence.com/
@  zuss : (09 April 2014 - 12:17 PM) https://www.facebook...267997&app_data
@  shahida : (09 April 2014 - 07:47 AM) selamat pagi semua... banyak sgt contes... budget tak byk... hehe
@  Iswara96 : (09 April 2014 - 03:35 AM) peraduan yg perlukan slogan paling mencabar. dah 4 hari ni dia punya slogan x siap2 lg.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:39 AM) atau dalam senarai lingkungan no yang ditetap tu akan dipilih slogan paling menarik.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:37 AM) *tersenarai
@  Contest : (09 April 2014 - 01:36 AM) syarat peraduan ubat gigi tu macam susah je nak menang.. kena ternarai pada  no yang dikehnedaki dan kena slogan menarik..
@  Boon : (08 April 2014 - 10:30 PM) http://site.al-meswa...p?pageid=143491
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) hahahha
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) Lahai...byk contest ....duit je x brp nk byk dh ni ha....
@  Contest : (07 April 2014 - 11:01 PM) The much awaited People's Choice Award is here! Vote for your favorite brands and stand a chance to win up to RM30,000* worth of prizes.

Plus, introducing you new Teens Choice Award designed exclusively for teens, aged 13 - 19. Vote and win exciting gadgets worth up to RM10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 11:00 PM) hadiah peraduan guardian pun lumayan jugak tu.. ada 2 kategori. hadiah bernilai rm30,000 dan rm 10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 10:56 PM) @nooramy ya keropok roller coaster tu, harap-harap ada hadiah wang tunai.. kalau ada nak join..hehe
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 08:30 PM) Roller coaster Jajan tu kan...
@  minibot : (07 April 2014 - 05:39 PM) di guardian juga ada contest baru anjuran unilever rasanya.
@  minibot : (07 April 2014 - 05:37 PM) Assalammualaikum..roller coaster ada contest baru. blum start lagi tapi dah ada promo pada pek roller coaster. selamat mencuba
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:56 PM) Winner  dh Ada tu...otai Kita chk pulun rm5k
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:50 PM) Sapa yg join frozz?
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) rexona pun Ada...
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) Any latest contest?
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:32 AM) kat borang peraduan tu ada tulis laman webnya. http://www.ribena-serlahkan.com.my.
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:29 AM) Baucer Habib Jewels RM500. Hadiah Mingguan utk 5 pemenang selama 8 minggu.
@  eyriquezahrul : (04 April 2014 - 12:20 PM) ouh, I need time understanding this forum. huhu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:46 AM) nak downdload kat mana borang ribena tu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:45 AM) @iswara96 baucer habib x bape?
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) *Daia
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) yang ribena tu kalau x dapat duit malaslah nak join.. peraduan dai yg ni http://www.emenang.c...-keluarga-daia/
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:45 AM) Daia ada peraduan gak ke. biasanya borang daia ada kt akhbar utusan malaysia. dah lama x bc akhbar.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:42 AM) hadiah ribena tu baucer perabut courts mammoth je. GP 50k.lps tu 8k n 3k.hadiah saguhati baucer brg kemas habib jewel rm500.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:37 AM) mungkin borang tu boleh download
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:36 AM) peraduan tu br mula. ada masa lg tp hari2 kena masuk pasaraya.
@  Contest : (03 April 2014 - 05:18 PM) peraduan ribena tu hadiah hadiah wang tunai?? kalau ada nak join lah..haha
@  shahida : (03 April 2014 - 03:48 PM) @NOORAMY tadi gi cari borang indocafe n daia tak ada.... huhuhu
@  shahida : (03 April 2014 - 03:47 PM) @AzizMostafa Salam...:)
@  shahida : (03 April 2014 - 03:46 PM) iswara nak borang ribena tu boleh :)
@  NOORAMY : (03 April 2014 - 03:19 PM) Iswara...Jom tukar borang...
@  AzizMostafa : (03 April 2014 - 12:23 PM) Tulisan Jawi Masih Relevan? http://penjawis.com/web/v1/index.php
@  Iswara96 : (03 April 2014 - 04:14 AM) Mau cr borang indocafe tp lum sampai lg. Dpt pulak borang ribena "Peraduan Serlahkan Impianmu Bersama Ribena". GPnya perabut RM50K.
@  NOORAMY : (02 April 2014 - 11:01 PM) Kawan2...Ada sapa2 yg menang contest we love u 7e x?hari ni dah Ada yg dpt call...
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:25 PM) Salam Sh@hid@
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:14 PM) Salam, Boleh Tulis Khat cara Digital? Aku berikan hadiah jika berjaya tukar-2 bunga:
http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  shahida : (02 April 2014 - 10:35 AM) Salam @nooramy :)
@  Iswara96 : (02 April 2014 - 04:39 AM) Haha. Hari ni aku serang pasaraya. Kalau lambat mesti borang dh abis.
@  NOORAMY : (01 April 2014 - 03:17 PM) Contest indocafe latest  start 1 April end 31 May...sy dah Ada borang...
@  AzizMostafa : (01 April 2014 - 01:26 PM) Tulisan Inggeris Fool. Tulisan jawi dah Lapuk?!
@  Iswara96 : (01 April 2014 - 03:47 AM) April Fool dah lapuk
@  AzizMostafa : (30 March 2014 - 02:37 PM) سلام سموا http://www.deepsouth...s/sinaran_8.pdf
@  Iswara96 : (30 March 2014 - 04:10 AM) salam
@  NOORAMY : (29 March 2014 - 11:02 PM) Salam semua...
@  AzizMostafa : (28 March 2014 - 02:22 PM) http://www.pnm.gov.m..._manuscript.pdf
http://www.pnm.gov.m..._manuscript.pdf
@  Kavin : (27 March 2014 - 08:12 PM) MIU Friends Forever
Give a cool name to your group, upload pictures and tag friends. Share your entry, get more likes and win iPod Nano and gift vouchers
http://on.fb.me/1igA5Na
@  AzizMostafa : (26 March 2014 - 08:05 PM) Negaraku! Memperkasakan Bahasa Melayu, Memperkukuh Bahasa Inggeris & Membudayakan Bahasa Arab http://smkasegamat.e...e_switch=mobile
@  bountyquest : (24 March 2014 - 12:44 PM) Proton Holdings contest to WIN a new car http://t.co/NcVK4F8Cr4
@  Iswara96 : (24 March 2014 - 03:56 AM) banyaknya. t/kasih
@  Contest : (23 March 2014 - 09:56 PM) https://www.facebook...8868891/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 09:53 PM) https://www.facebook...244041225639079
@  Contest : (23 March 2014 - 08:54 PM) https://www.facebook...4274763/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:52 PM) https://www.facebook...1650924/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:50 PM) https://www.facebook...95345117&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:49 PM) https://www.facebook...34000958&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:49 PM) https://www.facebook...77041139&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:45 PM) https://www.facebook...153946376315232
@  Iswara96 : (22 March 2014 - 03:44 AM) PrayForMH370. Semoga sumenya selamat. In shaa Allah.
@  matpc : (19 March 2014 - 01:56 PM) Proton - Win A Car And Cash Everyday  http://www.sharethis2win.com/6711
@  Contest : (19 March 2014 - 11:35 AM) http://www.sharethis2win.com/#
@  Iswara96 : (19 March 2014 - 03:50 AM) ada contest baru dari proton.
@  Contest : (17 March 2014 - 11:08 AM) http://www.toyota.co...ntest-2014.html
@  Contest : (17 March 2014 - 10:58 AM) https://www.youtube....m&v=yGsBfBcNdbQ
@  Contest : (16 March 2014 - 04:27 AM) ingat nk join gak yang dutch lady tu, duk cari borang peraduan x jumpa2 kat pasarraya/kedai.. maybe tak sampai lg.
@  Iswara96 : (16 March 2014 - 03:49 AM) ngah cari dan kumpul dutch lady. utk tea pot dh mula hantar.

Photo
- - - - -

Ketawa Elfred bernilai RM15,000 - Peraduan Bayi Comel


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 dolly

dolly

    newbie comper

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,175 posts

Posted 03 November 2009 - 10:32 AM


Ketawa Elfred bernilai RM15,000



BERBEKALKAN aktiviti kegemarannya - ketawa - Elfred Liew Jun Yap, yang baru menjangkau usia enam bulan, bergelar juara Peraduan Bayi Comel anjuran Johnson’s baby.

Penyertaan anak pasangan Liew Kok Tung, 26, dan Madeline Leong Soo Ling, 26, ini juga pada mulanya hanya sekadar mencuba tanpa mengharapkan kemenangan apatah lagi mengenangkan usianya yang masih muda.

Madeline yang berasal dari Tawau, Sabah tidak menyangka sama sekali anaknya akan dipilih sebagai juara meman dangkan bayi lain lebih dewasa daripada anaknya.

“Saya tidak membuat sebarang persiapan kerana usianya yang masih kecil sebaliknya apa yang dilakukan pada per tandingan itu adalah aktiviti kegemarannya ketika berada di rumah iaitu ketawa apabila melihat orang ramai berada di sekitarnya.


“Dia amat mudah ketawa, malah tidak banyak ragam dan ini menyenangkan kerja saya untuk menjaganya,” katanya ketika ditemui selepas bayinya diumumkan sebagai pemenang ge laran Bayi Terbaik 2009 Johnson’s baby di pusat beli-belah 1Utama, Petaling Jaya, baru-baru ini.


Sepanjang proses pertandingan, Madeline tidak boleh me lupakan larangan ibu mentuanya daripada menyertai per tandingan itu kerana bimbang jika penularan wabak Influenza A (H1N1) menjangkiti cucunya.

Bagaimanapun, katanya, menerusi sokongan suami serta penjelasan kepada ibu mentuanya, dia dan Elfred akhirnya diberi lampu hijau untuk menyertai pertandingan terbabit.

“Saya amat bersyukur, walaupun kebimbangan itu memang logik dengan keadaan sekarang, akhirnya ia memberikan kepuasan tidak terhingga kepada kami sekeluarga.

“Malah, saya amat berterima kasih kepada ibu dan ayah mentua yang sanggup menemani kami di sini dan me nyaksikan saat kemenangan yang menggembirakan,” ka tanya.

Pertandingan terbabit berlangsung penuh ceria dan meriah dengan pelbagai keletah serta gelagat bayi berusia dua tahun ke bawah yang amat menghiburkan.

Sebagaimana penganjuran pertandingan sebelumnya, tahun ini peraduan Johnson;s baby itu menerima 13,000 penyertaan manakala 20 daripadanya dipilih untuk bertanding pada pusingan separuh akhir.

Selepas saringan terakhir, hanya 10 peserta meneruskan cabaran pada pertandingan ke pusingan akhir.

Selain muncul sebagai juara dan membawa pulang wang tunai RM15,000, Elfred berpeluang muncul di kulit muka hadapan majalah keibubapaan serta mendapat hamper John son’s baby bernilai RM1,500.

Tempat kedua tahun ini dimenangi Eric Joshil Calvin berusia 18 bulan yang memperoleh wang tunai RM8,000 dan barangan hamper Johnson’s baby bernilai RM1,000.

Tempat ketiga pula menjadi milik Dylan Gan Chuen Wei, berusia 24 bulan yang membawa pulang wang tunai RM5,000 berserta hamper bernilai RM750.

Peserta akhir lain turut menerima hadiah sagu hati yang menerima wang tunai RM1,000 dan hamper Johnson’s baby bernilai RM200 setiap satu.

Selebriti terkemuka, Erra Fazira hadir memeriahkan acara penyampaian hadiah, malah empat pemenang peraduan Johnson’s baby sebelum ini turut dijemput untuk me meriahkan acara.

Antaranya, Siti Zatie Zakirah Fairold Zaki, 13, juara bagi Peraduan Bayi Comel Johnson’s baby 1997, Nur Farah Ain Zaini, 8, (2002), Cherradi Ashaimaa El Sahdia, 6, (2005) dan Nayo Chin Ying Luo, 4, (2007).

Sementara itu, Pengarah Pemasaran Johnson & Johnson Malaysia, Stanford Guo, berkata kemeriahan acara berkenaan tidak pernah berkurangan walaupun sudah berlangsung selama 17 tahun.

Menurutnya, peraduan itu bukan hanya bersifat sementara kerana selepas pertandingan, cara bayi berkenaan dibesarkan turut diberi penekanan.

“Kami sentiasa percaya bayi adalah sumber kebanggaan dan kebahagiaan ibu bapa kerana mereka mempamerkan kualiti terbaik kita.

“Dalam erti kata lain, sekiranya seseorang bayi itu sihat dan comel, semuanya adalah atas daya usaha penjagaan yang dilakukan ibu bapa bagi memastikan anak mereka mendapat segala yang terbaik di peringkat awal kehidupan mereka,” katanya.

Guo berkata, peraduan itu bukan sekadar pertandingan bayi biasa kerana selain faktor kecomelan, juri pertandingan menitikberatkan tahap perkembangan sosial dan mental mengikut umur masing-masing.

“Sebenarnya, peraduan ini bukanlah bagi meraikan bayi terbaik, tetapi apa yang terbaik untuk bayi. Ia diharap dapat menggembirakan ibu bapa dalam menyaksikan si manja mereka dengan gaya tersendiri dan semula jadi,” katanya.

B)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users