Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

Got anything to ask? Feel free to use the all-new "eMenang Answers". Ask anything about contest and competition. Share your knowledge, Help others and be an Expert. Plus, the Best Answers is chosen by you & our community.
@  shahida : (23 April 2014 - 03:31 PM) @nooramy yeke... tak sabar.. walaupun tak reti slogan...:):)
@  NOORAMY : (23 April 2014 - 02:56 PM) Berita gembira...peraduan miliki rambut menawan tahun baru Cina ini unilever akan diumumkan end april...sila tunggu jika anda join...mana tahu anda seorang yg bertuah...conso rm888 tu...
@  shahida : (23 April 2014 - 07:45 AM) salam semua... ada yang sudi nak kongsi slogan tak.... aduiii slogan tak pandai tapi nak join...
@  Contest : (22 April 2014 - 09:25 PM) yg power root tu ingatkan hadiah play station tu.. rupanya ada hadiah  1 juta..
@  Iswara96 : (22 April 2014 - 08:18 PM) Peraduan mu'min dh htr. Slogan biasa2 je. Utk peraduan Daia sy perlukan 6 slogan. Huhuhu. Sape2 yg ada lebih tu leh pm sy.
@  Iswara96 : (22 April 2014 - 05:52 PM) Grand prize RM1,000,000 sijil simpan premium. Paling kecik hadiah harian RM500 sijil simpanan premium utk 5 pemenang selama 175 hr. Itulah POWER ROOT. mungkin page dia belum update lg.
@  Contest : (22 April 2014 - 04:38 PM) saya rasa selewat-lewatnya seblum tahun baru China akan datang.. :lolu:
@  NOORAMY : (22 April 2014 - 03:28 PM) gamaknya bila dia nk umum ye...
@  NOORAMY : (22 April 2014 - 03:28 PM) Peraduan miliki rambut menawan tahun baru Cina ini ngan vico...
@  shada : (22 April 2014 - 09:56 AM) salam.. siapa da yang join mu'min contest.. saya rs saya ada slogan yang menarik.. hehe. kalau nk bole pm
@  Contest : (21 April 2014 - 11:29 PM) dikira jutawan ke kalau dpt play station atau 5k..hhehe
@  Iswara96 : (21 April 2014 - 10:52 PM) Sape x mau jd jutawan. http://www.facebook.com/powerroot. Bermula 01.05.2014.
@  zuss : (21 April 2014 - 06:35 AM) http://www.standfirmstayfirm.com/
@  Contest : (20 April 2014 - 10:29 PM) esok ingat nak borong gak lah air kotak ribena yg 200ml tu, sebelum ni silap g beli yg 1.5l tu.. dapat 2 point je.hehe
@  Iswara96 : (20 April 2014 - 03:41 AM) 1 hr cuma dpt htr 3 borang. sy rasa dh banyak tp mungkin ada owg lain yg htr lebih banyak dr itu. huhu
@  Iswara96 : (20 April 2014 - 03:38 AM) ntahlah, x brani nk jawab. utk pengesahan leh call 0378807650
@  AzizMostafa : (19 April 2014 - 11:32 PM) Jangan Lepaskan Peluang http://www.emenang.c...aysian-ringgit/ Semoga Berjaya
@  AzizMostafa : (19 April 2014 - 11:32 PM) Jangan Lepaskan Peluang http://www.emenang.c...aysian-ringgit/ Semoga Berjaya
@  Contest : (19 April 2014 - 01:30 PM) http://www.milo.com....es/landing.aspx
@  Contest : (19 April 2014 - 01:29 PM) http://www.milo.com.my/Images Library/Breakfast/2014/contestStep.jpg
@  NOORAMY : (19 April 2014 - 11:01 AM) Semoga berjaya semua ye kawan2...sy pun hantar...x byk...sbb banyak naw contest nk kena follow skrg...
@  Contest : (19 April 2014 - 10:44 AM) @banyaknya hantar, sehari hantar berapa.
@  Contest : (19 April 2014 - 10:43 AM) @ Iswara96 dah tengok kat jadual BP, dan labell botol 1.5 liter tu tersenarai.. tapi cuma x tulis "Celebrating 75 years". mungking yg saya beli tu pek lama. kalau pek lama agak2 diorang terima x?
@  zuss : (19 April 2014 - 07:54 AM) https://www.facebook...20582267?ref=ts
@  zuss : (19 April 2014 - 07:54 AM) http://strepsils.com.my/therightnote/
@  Iswara96 : (19 April 2014 - 03:34 AM) Camcoder? ntahlah. rasa2nya kurang minat psal x banyak aktiviti.huhu
@  Iswara96 : (19 April 2014 - 03:30 AM) saya start htr 10hb. hingga hr ni dh 30 borang sy htr. mudah2an dpt GP. nk ambik pic gan Tg Maria, manatau leh masuk program JJCM. huhuhu.
@  Iswara96 : (19 April 2014 - 03:21 AM) sy htr pek 200ml cuma perlukan kod bar. kalau yg bentuk botol perlukan bungkusan luar. kat borang tu ada diberi Jadual BP,boleh rujuk kat situ.
@  NOORAMY : (18 April 2014 - 08:26 PM) Nk tanya...ada x sapa2 ada kawan berminat nk beli camcoder...sy nk jual la...susah naw cari buyer...
@  Contest : (18 April 2014 - 02:33 PM) kalau hantar pek bungkusan ribena yg x  tulis "Celebrationg 75 years tu" boleh ke?
@  Contest : (18 April 2014 - 12:37 PM) tadi baru jumpa borang ribena, ambil 5 terus..minggu depan ingat nak hntar..harap2 menang hadiah baucar mas pun jadilah..hehe
@  Contest : (17 April 2014 - 04:16 PM) hadiah paling best bg saya setakat ni adalah peraduan lot100 dan dutch lady..
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:51 AM) hadiah paling best rasanya peraduan ubat gigi mu'min iaitu rumah n ada hadiah pakej umrah.
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:43 AM) hahaha. hadiah mmg x best tp kalau dapat gerenti lompat2.
@  Contest : (16 April 2014 - 10:04 AM) dutch lady dah hantar, tea pot hadiah x best.. ribena belum jumpa borang..hehe
@  Iswara96 : (16 April 2014 - 03:24 AM) haha. sekarang ni join 3 contests yg wat saya pening kepala. Dutch Lady, Tea Pot & Ribena.
@  Contest : (15 April 2014 - 03:50 PM) bosan yg amat.. xde ke peraduan yg best2 yg tawarkan wang tunai.. ingat nk join peraduan yeos tu..tapi x de hanset canggih.
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:16 AM) Why not semara Jawi melalui Khat @ games?! http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:15 AM) Why Perumian Jawi?! http://klasikamedia....l-perumian-jawi
@  Iswara96 : (15 April 2014 - 03:56 AM) tahniah pd yg berjaya. pd yg x berjaya spt saya cuba lagi.
@  minibot : (14 April 2014 - 04:13 PM) pemenang permanis - contest saya ingin menang (giant). http://www.permanis....ngin_Menang.jpg
@  minibot : (14 April 2014 - 04:10 PM) pemenang contest f&n 130 tahun http://fndairies.com...3/130winner.pdf
@  Iswara96 : (14 April 2014 - 03:26 AM) Berita baik. Liv 3 - 2 Man City. Jika Liverpool menang sume baki perlawanan, Juara EPL milik Liverpool. YNWA.
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) F&N pun ada contes ke?
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) @tq zuss
@  Contest : (10 April 2014 - 05:13 PM) hadiah sikit je, ada 7 pemenang.
@  Contest : (10 April 2014 - 05:11 PM) power root next jutawan http://www.nextjutawan.com/
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:57 PM) Yg bestnya..fahrin ckp blh wasap...pop resit...selamat setem...
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Contest Power root jutawan kembali...1 Mei-31 dec
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Kawan2...ada sapa2 tgk berita x smlm kt tv3
@  eyriquezahrul : (10 April 2014 - 01:48 PM) Salam/Hi, ada dgr psl contest F&N x? Any link?
@  Contest : (10 April 2014 - 09:26 AM) https://www.facebook...ferrerOverride=
@  Contest : (10 April 2014 - 09:25 AM) https://www.facebook...elevant_count=1
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) http://youagainstdeb...ata/Index.aspx#
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) youagainstdebt.com/Debtpinata/Index.aspx#
@  zuss : (09 April 2014 - 08:09 PM) found the forms at aeon big
@  shahida : (09 April 2014 - 04:29 PM) @zuss air wick tu kat guardian ke?
@  zuss : (09 April 2014 - 01:19 PM) other contests: air wick...LUX @ guardian.....p&g...
@  zuss : (09 April 2014 - 01:17 PM) http://shinewithconfidence.com/
@  zuss : (09 April 2014 - 12:17 PM) https://www.facebook...267997&app_data
@  shahida : (09 April 2014 - 07:47 AM) selamat pagi semua... banyak sgt contes... budget tak byk... hehe
@  Iswara96 : (09 April 2014 - 03:35 AM) peraduan yg perlukan slogan paling mencabar. dah 4 hari ni dia punya slogan x siap2 lg.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:39 AM) atau dalam senarai lingkungan no yang ditetap tu akan dipilih slogan paling menarik.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:37 AM) *tersenarai
@  Contest : (09 April 2014 - 01:36 AM) syarat peraduan ubat gigi tu macam susah je nak menang.. kena ternarai pada  no yang dikehnedaki dan kena slogan menarik..
@  Boon : (08 April 2014 - 10:30 PM) http://site.al-meswa...p?pageid=143491
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) hahahha
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) Lahai...byk contest ....duit je x brp nk byk dh ni ha....
@  Contest : (07 April 2014 - 11:01 PM) The much awaited People's Choice Award is here! Vote for your favorite brands and stand a chance to win up to RM30,000* worth of prizes.

Plus, introducing you new Teens Choice Award designed exclusively for teens, aged 13 - 19. Vote and win exciting gadgets worth up to RM10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 11:00 PM) hadiah peraduan guardian pun lumayan jugak tu.. ada 2 kategori. hadiah bernilai rm30,000 dan rm 10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 10:56 PM) @nooramy ya keropok roller coaster tu, harap-harap ada hadiah wang tunai.. kalau ada nak join..hehe
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 08:30 PM) Roller coaster Jajan tu kan...
@  minibot : (07 April 2014 - 05:39 PM) di guardian juga ada contest baru anjuran unilever rasanya.
@  minibot : (07 April 2014 - 05:37 PM) Assalammualaikum..roller coaster ada contest baru. blum start lagi tapi dah ada promo pada pek roller coaster. selamat mencuba
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:56 PM) Winner  dh Ada tu...otai Kita chk pulun rm5k
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:50 PM) Sapa yg join frozz?
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) rexona pun Ada...
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) Any latest contest?
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:32 AM) kat borang peraduan tu ada tulis laman webnya. http://www.ribena-serlahkan.com.my.
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:29 AM) Baucer Habib Jewels RM500. Hadiah Mingguan utk 5 pemenang selama 8 minggu.
@  eyriquezahrul : (04 April 2014 - 12:20 PM) ouh, I need time understanding this forum. huhu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:46 AM) nak downdload kat mana borang ribena tu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:45 AM) @iswara96 baucer habib x bape?
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) *Daia
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) yang ribena tu kalau x dapat duit malaslah nak join.. peraduan dai yg ni http://www.emenang.c...-keluarga-daia/
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:45 AM) Daia ada peraduan gak ke. biasanya borang daia ada kt akhbar utusan malaysia. dah lama x bc akhbar.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:42 AM) hadiah ribena tu baucer perabut courts mammoth je. GP 50k.lps tu 8k n 3k.hadiah saguhati baucer brg kemas habib jewel rm500.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:37 AM) mungkin borang tu boleh download
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:36 AM) peraduan tu br mula. ada masa lg tp hari2 kena masuk pasaraya.
@  Contest : (03 April 2014 - 05:18 PM) peraduan ribena tu hadiah hadiah wang tunai?? kalau ada nak join lah..haha
@  shahida : (03 April 2014 - 03:48 PM) @NOORAMY tadi gi cari borang indocafe n daia tak ada.... huhuhu
@  shahida : (03 April 2014 - 03:47 PM) @AzizMostafa Salam...:)
@  shahida : (03 April 2014 - 03:46 PM) iswara nak borang ribena tu boleh :)
@  NOORAMY : (03 April 2014 - 03:19 PM) Iswara...Jom tukar borang...
@  AzizMostafa : (03 April 2014 - 12:23 PM) Tulisan Jawi Masih Relevan? http://penjawis.com/web/v1/index.php
@  Iswara96 : (03 April 2014 - 04:14 AM) Mau cr borang indocafe tp lum sampai lg. Dpt pulak borang ribena "Peraduan Serlahkan Impianmu Bersama Ribena". GPnya perabut RM50K.
@  NOORAMY : (02 April 2014 - 11:01 PM) Kawan2...Ada sapa2 yg menang contest we love u 7e x?hari ni dah Ada yg dpt call...
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:25 PM) Salam Sh@hid@
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:14 PM) Salam, Boleh Tulis Khat cara Digital? Aku berikan hadiah jika berjaya tukar-2 bunga:
http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  shahida : (02 April 2014 - 10:35 AM) Salam @nooramy :)

Photo
- - - - -

Ketawa Elfred bernilai RM15,000 - Peraduan Bayi Comel


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 dolly

dolly

    newbie comper

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,175 posts

Posted 03 November 2009 - 10:32 AM


Ketawa Elfred bernilai RM15,000



BERBEKALKAN aktiviti kegemarannya - ketawa - Elfred Liew Jun Yap, yang baru menjangkau usia enam bulan, bergelar juara Peraduan Bayi Comel anjuran Johnson’s baby.

Penyertaan anak pasangan Liew Kok Tung, 26, dan Madeline Leong Soo Ling, 26, ini juga pada mulanya hanya sekadar mencuba tanpa mengharapkan kemenangan apatah lagi mengenangkan usianya yang masih muda.

Madeline yang berasal dari Tawau, Sabah tidak menyangka sama sekali anaknya akan dipilih sebagai juara meman dangkan bayi lain lebih dewasa daripada anaknya.

“Saya tidak membuat sebarang persiapan kerana usianya yang masih kecil sebaliknya apa yang dilakukan pada per tandingan itu adalah aktiviti kegemarannya ketika berada di rumah iaitu ketawa apabila melihat orang ramai berada di sekitarnya.


“Dia amat mudah ketawa, malah tidak banyak ragam dan ini menyenangkan kerja saya untuk menjaganya,” katanya ketika ditemui selepas bayinya diumumkan sebagai pemenang ge laran Bayi Terbaik 2009 Johnson’s baby di pusat beli-belah 1Utama, Petaling Jaya, baru-baru ini.


Sepanjang proses pertandingan, Madeline tidak boleh me lupakan larangan ibu mentuanya daripada menyertai per tandingan itu kerana bimbang jika penularan wabak Influenza A (H1N1) menjangkiti cucunya.

Bagaimanapun, katanya, menerusi sokongan suami serta penjelasan kepada ibu mentuanya, dia dan Elfred akhirnya diberi lampu hijau untuk menyertai pertandingan terbabit.

“Saya amat bersyukur, walaupun kebimbangan itu memang logik dengan keadaan sekarang, akhirnya ia memberikan kepuasan tidak terhingga kepada kami sekeluarga.

“Malah, saya amat berterima kasih kepada ibu dan ayah mentua yang sanggup menemani kami di sini dan me nyaksikan saat kemenangan yang menggembirakan,” ka tanya.

Pertandingan terbabit berlangsung penuh ceria dan meriah dengan pelbagai keletah serta gelagat bayi berusia dua tahun ke bawah yang amat menghiburkan.

Sebagaimana penganjuran pertandingan sebelumnya, tahun ini peraduan Johnson;s baby itu menerima 13,000 penyertaan manakala 20 daripadanya dipilih untuk bertanding pada pusingan separuh akhir.

Selepas saringan terakhir, hanya 10 peserta meneruskan cabaran pada pertandingan ke pusingan akhir.

Selain muncul sebagai juara dan membawa pulang wang tunai RM15,000, Elfred berpeluang muncul di kulit muka hadapan majalah keibubapaan serta mendapat hamper John son’s baby bernilai RM1,500.

Tempat kedua tahun ini dimenangi Eric Joshil Calvin berusia 18 bulan yang memperoleh wang tunai RM8,000 dan barangan hamper Johnson’s baby bernilai RM1,000.

Tempat ketiga pula menjadi milik Dylan Gan Chuen Wei, berusia 24 bulan yang membawa pulang wang tunai RM5,000 berserta hamper bernilai RM750.

Peserta akhir lain turut menerima hadiah sagu hati yang menerima wang tunai RM1,000 dan hamper Johnson’s baby bernilai RM200 setiap satu.

Selebriti terkemuka, Erra Fazira hadir memeriahkan acara penyampaian hadiah, malah empat pemenang peraduan Johnson’s baby sebelum ini turut dijemput untuk me meriahkan acara.

Antaranya, Siti Zatie Zakirah Fairold Zaki, 13, juara bagi Peraduan Bayi Comel Johnson’s baby 1997, Nur Farah Ain Zaini, 8, (2002), Cherradi Ashaimaa El Sahdia, 6, (2005) dan Nayo Chin Ying Luo, 4, (2007).

Sementara itu, Pengarah Pemasaran Johnson & Johnson Malaysia, Stanford Guo, berkata kemeriahan acara berkenaan tidak pernah berkurangan walaupun sudah berlangsung selama 17 tahun.

Menurutnya, peraduan itu bukan hanya bersifat sementara kerana selepas pertandingan, cara bayi berkenaan dibesarkan turut diberi penekanan.

“Kami sentiasa percaya bayi adalah sumber kebanggaan dan kebahagiaan ibu bapa kerana mereka mempamerkan kualiti terbaik kita.

“Dalam erti kata lain, sekiranya seseorang bayi itu sihat dan comel, semuanya adalah atas daya usaha penjagaan yang dilakukan ibu bapa bagi memastikan anak mereka mendapat segala yang terbaik di peringkat awal kehidupan mereka,” katanya.

Guo berkata, peraduan itu bukan sekadar pertandingan bayi biasa kerana selain faktor kecomelan, juri pertandingan menitikberatkan tahap perkembangan sosial dan mental mengikut umur masing-masing.

“Sebenarnya, peraduan ini bukanlah bagi meraikan bayi terbaik, tetapi apa yang terbaik untuk bayi. Ia diharap dapat menggembirakan ibu bapa dalam menyaksikan si manja mereka dengan gaya tersendiri dan semula jadi,” katanya.

B)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users