Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

Got anything to ask? Feel free to use the all-new "eMenang Answers". Ask anything about contest and competition. Share your knowledge, Help others and be an Expert. Plus, the Best Answers is chosen by you & our community.
@  NOORAMY : (18 April 2014 - 08:26 PM) Nk tanya...ada x sapa2 ada kawan berminat nk beli camcoder...sy nk jual la...susah naw cari buyer...
@  Contest : (18 April 2014 - 02:33 PM) kalau hantar pek bungkusan ribena yg x  tulis "Celebrationg 75 years tu" boleh ke?
@  Contest : (18 April 2014 - 12:37 PM) tadi baru jumpa borang ribena, ambil 5 terus..minggu depan ingat nak hntar..harap2 menang hadiah baucar mas pun jadilah..hehe
@  Contest : (17 April 2014 - 04:16 PM) hadiah paling best bg saya setakat ni adalah peraduan lot100 dan dutch lady..
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:51 AM) hadiah paling best rasanya peraduan ubat gigi mu'min iaitu rumah n ada hadiah pakej umrah.
@  Iswara96 : (17 April 2014 - 03:43 AM) hahaha. hadiah mmg x best tp kalau dapat gerenti lompat2.
@  Contest : (16 April 2014 - 10:04 AM) dutch lady dah hantar, tea pot hadiah x best.. ribena belum jumpa borang..hehe
@  Iswara96 : (16 April 2014 - 03:24 AM) haha. sekarang ni join 3 contests yg wat saya pening kepala. Dutch Lady, Tea Pot & Ribena.
@  Contest : (15 April 2014 - 03:50 PM) bosan yg amat.. xde ke peraduan yg best2 yg tawarkan wang tunai.. ingat nk join peraduan yeos tu..tapi x de hanset canggih.
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:16 AM) Why not semara Jawi melalui Khat @ games?! http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  AzizMostafa : (15 April 2014 - 11:15 AM) Why Perumian Jawi?! http://klasikamedia....l-perumian-jawi
@  Iswara96 : (15 April 2014 - 03:56 AM) tahniah pd yg berjaya. pd yg x berjaya spt saya cuba lagi.
@  minibot : (14 April 2014 - 04:13 PM) pemenang permanis - contest saya ingin menang (giant). http://www.permanis....ngin_Menang.jpg
@  minibot : (14 April 2014 - 04:10 PM) pemenang contest f&n 130 tahun http://fndairies.com...3/130winner.pdf
@  Iswara96 : (14 April 2014 - 03:26 AM) Berita baik. Liv 3 - 2 Man City. Jika Liverpool menang sume baki perlawanan, Juara EPL milik Liverpool. YNWA.
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) F&N pun ada contes ke?
@  shahida : (10 April 2014 - 05:28 PM) @tq zuss
@  Contest : (10 April 2014 - 05:13 PM) hadiah sikit je, ada 7 pemenang.
@  Contest : (10 April 2014 - 05:11 PM) power root next jutawan http://www.nextjutawan.com/
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:57 PM) Yg bestnya..fahrin ckp blh wasap...pop resit...selamat setem...
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Contest Power root jutawan kembali...1 Mei-31 dec
@  NOORAMY : (10 April 2014 - 03:56 PM) Kawan2...ada sapa2 tgk berita x smlm kt tv3
@  eyriquezahrul : (10 April 2014 - 01:48 PM) Salam/Hi, ada dgr psl contest F&N x? Any link?
@  Contest : (10 April 2014 - 09:26 AM) https://www.facebook...ferrerOverride=
@  Contest : (10 April 2014 - 09:25 AM) https://www.facebook...elevant_count=1
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) http://youagainstdeb...ata/Index.aspx#
@  Contest : (10 April 2014 - 09:23 AM) youagainstdebt.com/Debtpinata/Index.aspx#
@  zuss : (09 April 2014 - 08:09 PM) found the forms at aeon big
@  shahida : (09 April 2014 - 04:29 PM) @zuss air wick tu kat guardian ke?
@  zuss : (09 April 2014 - 01:19 PM) other contests: air wick...LUX @ guardian.....p&g...
@  zuss : (09 April 2014 - 01:17 PM) http://shinewithconfidence.com/
@  zuss : (09 April 2014 - 12:17 PM) https://www.facebook...267997&app_data
@  shahida : (09 April 2014 - 07:47 AM) selamat pagi semua... banyak sgt contes... budget tak byk... hehe
@  Iswara96 : (09 April 2014 - 03:35 AM) peraduan yg perlukan slogan paling mencabar. dah 4 hari ni dia punya slogan x siap2 lg.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:39 AM) atau dalam senarai lingkungan no yang ditetap tu akan dipilih slogan paling menarik.
@  Contest : (09 April 2014 - 01:37 AM) *tersenarai
@  Contest : (09 April 2014 - 01:36 AM) syarat peraduan ubat gigi tu macam susah je nak menang.. kena ternarai pada  no yang dikehnedaki dan kena slogan menarik..
@  Boon : (08 April 2014 - 10:30 PM) http://site.al-meswa...p?pageid=143491
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) hahahha
@  NOORAMY : (08 April 2014 - 01:42 PM) Lahai...byk contest ....duit je x brp nk byk dh ni ha....
@  Contest : (07 April 2014 - 11:01 PM) The much awaited People's Choice Award is here! Vote for your favorite brands and stand a chance to win up to RM30,000* worth of prizes.

Plus, introducing you new Teens Choice Award designed exclusively for teens, aged 13 - 19. Vote and win exciting gadgets worth up to RM10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 11:00 PM) hadiah peraduan guardian pun lumayan jugak tu.. ada 2 kategori. hadiah bernilai rm30,000 dan rm 10,000.
@  Contest : (07 April 2014 - 10:56 PM) @nooramy ya keropok roller coaster tu, harap-harap ada hadiah wang tunai.. kalau ada nak join..hehe
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 08:30 PM) Roller coaster Jajan tu kan...
@  minibot : (07 April 2014 - 05:39 PM) di guardian juga ada contest baru anjuran unilever rasanya.
@  minibot : (07 April 2014 - 05:37 PM) Assalammualaikum..roller coaster ada contest baru. blum start lagi tapi dah ada promo pada pek roller coaster. selamat mencuba
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:56 PM) Winner  dh Ada tu...otai Kita chk pulun rm5k
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 03:50 PM) Sapa yg join frozz?
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) rexona pun Ada...
@  NOORAMY : (07 April 2014 - 01:05 PM) Any latest contest?
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:32 AM) kat borang peraduan tu ada tulis laman webnya. http://www.ribena-serlahkan.com.my.
@  Iswara96 : (05 April 2014 - 04:29 AM) Baucer Habib Jewels RM500. Hadiah Mingguan utk 5 pemenang selama 8 minggu.
@  eyriquezahrul : (04 April 2014 - 12:20 PM) ouh, I need time understanding this forum. huhu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:46 AM) nak downdload kat mana borang ribena tu.
@  shahida : (04 April 2014 - 07:45 AM) @iswara96 baucer habib x bape?
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) *Daia
@  Contest : (04 April 2014 - 06:12 AM) yang ribena tu kalau x dapat duit malaslah nak join.. peraduan dai yg ni http://www.emenang.c...-keluarga-daia/
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:45 AM) Daia ada peraduan gak ke. biasanya borang daia ada kt akhbar utusan malaysia. dah lama x bc akhbar.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:42 AM) hadiah ribena tu baucer perabut courts mammoth je. GP 50k.lps tu 8k n 3k.hadiah saguhati baucer brg kemas habib jewel rm500.
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:37 AM) mungkin borang tu boleh download
@  Iswara96 : (04 April 2014 - 03:36 AM) peraduan tu br mula. ada masa lg tp hari2 kena masuk pasaraya.
@  Contest : (03 April 2014 - 05:18 PM) peraduan ribena tu hadiah hadiah wang tunai?? kalau ada nak join lah..haha
@  shahida : (03 April 2014 - 03:48 PM) @NOORAMY tadi gi cari borang indocafe n daia tak ada.... huhuhu
@  shahida : (03 April 2014 - 03:47 PM) @AzizMostafa Salam...:)
@  shahida : (03 April 2014 - 03:46 PM) iswara nak borang ribena tu boleh :)
@  NOORAMY : (03 April 2014 - 03:19 PM) Iswara...Jom tukar borang...
@  AzizMostafa : (03 April 2014 - 12:23 PM) Tulisan Jawi Masih Relevan? http://penjawis.com/web/v1/index.php
@  Iswara96 : (03 April 2014 - 04:14 AM) Mau cr borang indocafe tp lum sampai lg. Dpt pulak borang ribena "Peraduan Serlahkan Impianmu Bersama Ribena". GPnya perabut RM50K.
@  NOORAMY : (02 April 2014 - 11:01 PM) Kawan2...Ada sapa2 yg menang contest we love u 7e x?hari ni dah Ada yg dpt call...
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:25 PM) Salam Sh@hid@
@  AzizMostafa : (02 April 2014 - 01:14 PM) Salam, Boleh Tulis Khat cara Digital? Aku berikan hadiah jika berjaya tukar-2 bunga:
http://www.emenang.c...win-kaligrafer/
@  shahida : (02 April 2014 - 10:35 AM) Salam @nooramy :)
@  Iswara96 : (02 April 2014 - 04:39 AM) Haha. Hari ni aku serang pasaraya. Kalau lambat mesti borang dh abis.
@  NOORAMY : (01 April 2014 - 03:17 PM) Contest indocafe latest  start 1 April end 31 May...sy dah Ada borang...
@  AzizMostafa : (01 April 2014 - 01:26 PM) Tulisan Inggeris Fool. Tulisan jawi dah Lapuk?!
@  Iswara96 : (01 April 2014 - 03:47 AM) April Fool dah lapuk
@  AzizMostafa : (30 March 2014 - 02:37 PM) سلام سموا http://www.deepsouth...s/sinaran_8.pdf
@  Iswara96 : (30 March 2014 - 04:10 AM) salam
@  NOORAMY : (29 March 2014 - 11:02 PM) Salam semua...
@  AzizMostafa : (28 March 2014 - 02:22 PM) http://www.pnm.gov.m..._manuscript.pdf
http://www.pnm.gov.m..._manuscript.pdf
@  Kavin : (27 March 2014 - 08:12 PM) MIU Friends Forever
Give a cool name to your group, upload pictures and tag friends. Share your entry, get more likes and win iPod Nano and gift vouchers
http://on.fb.me/1igA5Na
@  AzizMostafa : (26 March 2014 - 08:05 PM) Negaraku! Memperkasakan Bahasa Melayu, Memperkukuh Bahasa Inggeris & Membudayakan Bahasa Arab http://smkasegamat.e...e_switch=mobile
@  bountyquest : (24 March 2014 - 12:44 PM) Proton Holdings contest to WIN a new car http://t.co/NcVK4F8Cr4
@  Iswara96 : (24 March 2014 - 03:56 AM) banyaknya. t/kasih
@  Contest : (23 March 2014 - 09:56 PM) https://www.facebook...8868891/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 09:53 PM) https://www.facebook...244041225639079
@  Contest : (23 March 2014 - 08:54 PM) https://www.facebook...4274763/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:52 PM) https://www.facebook...1650924/?type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:50 PM) https://www.facebook...95345117&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:49 PM) https://www.facebook...34000958&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:49 PM) https://www.facebook...77041139&type=1
@  Contest : (23 March 2014 - 08:45 PM) https://www.facebook...153946376315232
@  Iswara96 : (22 March 2014 - 03:44 AM) PrayForMH370. Semoga sumenya selamat. In shaa Allah.
@  matpc : (19 March 2014 - 01:56 PM) Proton - Win A Car And Cash Everyday  http://www.sharethis2win.com/6711
@  Contest : (19 March 2014 - 11:35 AM) http://www.sharethis2win.com/#
@  Iswara96 : (19 March 2014 - 03:50 AM) ada contest baru dari proton.
@  Contest : (17 March 2014 - 11:08 AM) http://www.toyota.co...ntest-2014.html
@  Contest : (17 March 2014 - 10:58 AM) https://www.youtube....m&v=yGsBfBcNdbQ
@  Contest : (16 March 2014 - 04:27 AM) ingat nk join gak yang dutch lady tu, duk cari borang peraduan x jumpa2 kat pasarraya/kedai.. maybe tak sampai lg.
@  Iswara96 : (16 March 2014 - 03:49 AM) ngah cari dan kumpul dutch lady. utk tea pot dh mula hantar.

Photo
- - - - -

Warna lembut nampakkan ruang lebih luas


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 spider08

spider08

    Junior Comper

  • Members
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 25 June 2009 - 01:28 PM

Warna lembut nampakkan ruang lebih luas

HARGA hartanah semakin meningkat dan ruang kediaman yang ditawarkan kepada pembeli juga mengecil akibat pembangunan perbandaran yang pesat dengan kawasan terhad.

Berikutan itu, pembeli tiada lagi kuasa untuk menentukan ruang kediaman sebaliknya terpaksa memilih mana saja hartanah yang ada mengikut kemampuan masing-masing.

Akibatnya, kini ramai yang memiliki rumah mewah seperti apartmen dan kondominium mendapatkan perkhidmatan pereka hiasan dalaman untuk menyusun atur dan menata hias ruang kediaman bagi menampakkan keselesaan dan keluasan seperti diinginkan.

Ramai yang menggunakan cermin untuk menghias kediaman kerana mengetahui ia boleh menjadikan ruang kecil nampak lebih luas. Namun, cara ini hanya sesuai jika cermin menghiasi tiga per empat daripada keluasan dinding, jika keluasan cermin kecil daripada itu, ia hanya merugikan dan meninggalkan kesan sebaliknya.

Banyak usaha dilakukan pemilik kediaman untuk menampakkan ruang yang terhad menjadi lebih luas termasuk aspek pencahayaan untuk setiap sudut dalam rumah.

Bagi menyelesaikan masalah itu, ICI Dulux syarikat terkemuka yang menguasai teknologi cat rumah lebih 27 tahun memperkenalkan rangkaian cat Dulux Light and Space yang boleh menjadikan ruang terhad menjadi lebih luas daripada ukuran sebenar serta cahaya lebih terang.

Rangkaian cat yang diperkenalkan April tahun lalu, dibangunkan menerusi teknologi LumitecTM berupaya membiaskan cahaya lebih banyak, sekali gus menjadikan ruang nampak dua kali lebih luas daripada keluasan asal.

Cat yang terhasil daripada revolusi ini, mengambil tempat cat putih yang selalu digunakan pemilik kediaman untuk mencerahkan ruang.

Didapati dalam 13 rangkaian warna lembut, cat koleksi ini lebih bersih dan asli daripada warna tona lembut biasa di kenal pasti mempunyai lebih kuasa membias dan kurang kuasa untuk menyerap cahaya semula jadi dan tiruan.

Ini bermakna Dulux Light & Space mampu menampilkan ruang dalaman yang cerah, segar dan menarik walaupun dengan sedikit cahaya.

Malah, cat generasi baru ini mampu mengurangkan penggunaan tenaga sebanyak 20 peratus dan sesetengah menggelarkan cat berkenaan sebagai generasi masa depan rangkaian cat Dulux.

Teknologi baru ini dicipta khusus untuk disesuaikan dengan keperluan alam sekitar dan mesra pengguna.

Kemasan soft sheen memberi manfaat kepada perkembangan perniagaan hartanah terutama dalam bidang pembinaan kondominium dan bangunan tinggi, dan Dulux & Space bakal menjadi pilihan utama pemaju dan profesional.

Sementara itu, peraduan Maxilite Plus Bonanza yang dianjurkan ICI bermula 1 hingga 31 Disember lalu dimenangi dua pembeli bertuah iaitu seorang tukang cat, Nasiri Bakri dari Cheras dan Lee Boo Meng dari Muar.

Peraduan berkenaan menawarkan hadiah TV LCD, kamera, jam tangan dan IPod Shuffle dianggarkan bernilai lebih daripada RM200,000.

Bagi memenangi kupon tertera hadiah, pelanggan disyaratkan membeli cat Maximite Plus 18 liter. Setakat ini, hadiah pertama berupa TV LCD dimenangi empat pembeli bertuah masing-masing dua di Muar, Johor sementara dua lagi dari Cheras, Kuala Lumpur. Terdapat sepuluh TV LCD lagi menanti pembeli bertuah.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users