Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  matperaduan : (27 March 2015 - 10:57 AM) Win a superb-looking Samsung Galaxy Note Edge. No purchase needed to enter or win http://bit.ly/tropicanacontest4
@  Contest : (26 March 2015 - 07:42 PM) Dapt saguhati peraduan permanis, tapi kena pegi ambil sendiri..Dah la jauh..melepas cam tu je hadiah tu..huhu
@  Contest : (26 March 2015 - 07:41 PM) Please Someone Share contest that offer some money..LOL  :money:  :money:
@  matperaduan : (26 March 2015 - 07:05 PM) Win Yonex badminton set. No purchase needed. No slogan. http://bit.ly/win-yonex
@  AzizMostafa : (26 March 2015 - 02:49 PM) Mahu tulis Jawi dengan fon ini? http://typophile.com/files/PBMJ.pdf Senanag: http://typophile.com/node/120811
@  AzizMostafa : (26 March 2015 - 02:44 PM)

سنڠ

من

ريد أن تكتب الملايو بهذا الخط؟

http://typophile.com/files/PBMJ.pdf

Want to write Malay in this Font?

ماهو منوليس بهاس مليسيا دڠن فون اين؟!
@  Mohd Hasrul : (25 March 2015 - 07:56 PM) JOM menang 1 set  lengkap barangan badminton YONEX..Mai join ramai2.[font=arial, '黑体', '微软雅黑', '宋体', SimHei, STHeiti, SimSun, STSong, sans-serif]https://www.sunrisec...g/?r=CU6FWDGISL[/font]
@  Mohd Hasrul : (25 March 2015 - 07:54 PM) JOM menang 1 set  lengkap barangan badminton YONEX..Mai join ramai2 [font=arial, '黑体', '微软雅黑', '宋体', SimHei, STHeiti, SimSun, STSong, sans-serif]https://www.sunrisec...g/?r=CU6FWDGISL[/font]
@  matperaduan : (20 March 2015 - 09:49 AM) Nak menang Samsung Galaxy Tab S10.5 bernilailebih RM2,000! http://bit.ly/tropicanacontest3
@  matperaduan : (17 March 2015 - 10:25 PM) Jom cuba dapatkan iPad Air 2. Tak perlu slogan atau selfie. Pembelian tidak diperlukan. http://bit.ly/tropicanacontest2
@  AFAH4185 : (17 March 2015 - 08:40 PM) peraduan magnum walls sape dpt bmw tu
@  AFAH4185 : (17 March 2015 - 08:33 PM) tanya skit kome. ate dah ade ke pemenang redbull volkswagon polo tu. sebijik utk pmpuan sbijik utk lelaki
@  matperaduan : (13 March 2015 - 09:53 AM) Win and iPad Air 2 in this easy online contest. No slogan, purchase, or even selfie required - http://bit.ly/tropicanacontest
@  matpc : (11 March 2015 - 12:09 PM) Redeem FREE mobile reloads & shopping vouchers! http://goo.gl/ByLsCq
@  matperaduan : (07 March 2015 - 08:22 AM) Win iMac. Easy online contest. No purchase necessary: http://bit.ly/tropicanacontest
@  AzizMostafa : (03 March 2015 - 12:54 AM) Woi melayu! http://typophile.com/files/Match.pdf Jangan Terlepas! http://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  AzizMostafa : (03 March 2015 - 12:52 AM) Woi melayu! http://typophile.com/files/Match.pdf Jangan Terlepas! Ohttp://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  Ryanx : (02 March 2015 - 08:04 PM) https://anapp.me/f/CTK/+895/
@  AzizMostafa : (26 February 2015 - 01:16 PM) ...Lagipun ia tulisan jawi ini bahasa al-Quran. Kita harus pertahankannya untuk tatapan generasi akan datang. Kata Sulaiman Awang  http://www.mstar.com...at-duit-kertas/
@  AzizMostafa : (26 February 2015 - 12:50 AM) Semarak Jawu @ Khat http://www.emenang.c...a-pulau-pinang/
@  Contest : (25 February 2015 - 12:14 AM) Dulu reti juga tulis sikit2 khat nasakh, sekarang kalau tulis tak tau macam mana bentuknya..hehe
@  AzizMostafa : (24 February 2015 - 01:34 AM) Khat @ Win http://www.yipp.gov....a-pulau-pinang/
@  Contest : (23 February 2015 - 04:25 AM) Sebab nak ada GST kut. ada yang susah je .huhuh
@  Iswara96 : (23 February 2015 - 03:50 AM) 2015 x banyak peraduan
@  AzizMostafa : (22 February 2015 - 11:23 AM) Selamat Datang Ke Malaysia! 2015 http://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  magna_imperial : (17 February 2015 - 11:41 AM) Earn side income simply just by sharing! http://bit.ly/1wayqws
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 02:08 AM) Who has won  what? http://typophile.com...#comment-599435
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 02:03 AM) The winner is http://www.emenang.c...6-putera-mizai/

Congrats @ Thank you Mohamad Hilmi for flying High Jawi http://puteramizai.b...h/label/Semarak Jawi
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 01:36 AM)

Tahniah http://www.emenang.c...6-putera-mizai/ ! You are the the winner of http://www.emenang.c...enang-jawiware/
Congratulations again @ Thank you for flying High Jawi

@  AzizMostafa : (13 February 2015 - 01:57 PM)

Do not miss Photo Challenge! Snap Signboard Jawi @ Win Digital Jawi Kaligrafer http://www.emenang.c...enang-jawiware/  Semoga Bejaya

@  magna_imperial : (10 February 2015 - 11:59 AM) Earn side income simply just by sharing! http://bit.ly/1wayqws
@  AzizMostafa : (10 February 2015 - 11:31 AM) Jangan Terlepas! http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  matperaduan : (06 February 2015 - 10:03 PM) Last 2 days to win iPhone6. No purchase required to enter or win http://bit.ly/dealhero
@  matperaduan : (06 February 2015 - 10:01 PM) Upload your travel photos to win RM1000 travel voucher http://bit.ly/travelfunwin
@  magna_imperial : (04 February 2015 - 08:18 PM) Get Free Lactatyd 60ml! http://magna-imperia.../my-939138-6480
@  AzizMostafa : (04 February 2015 - 11:26 AM) جوم ماسوق ڤرتنديڠن فوتوݢرافي جاوي "ممبورو ڤاڤن تندا جاوي". هديه مناريق دسدياکن. واهاي ڤمينت ستيا توليسن جاوي، جوم سرتاي ڤرتنديڠن اين
http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  AzizMostafa : (04 February 2015 - 11:26 AM) Jom Masuk Pertandingan Fotografi Jawi "Memburu Papan Tanda Jawi". Hadiah menarik disediakan. Wahai peminat setia tulisan Jawi, jom sertai pertandingan ini. http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  matperaduan : (31 January 2015 - 10:21 PM) Menangi iPhone 6. Tiada pembelian diperlukan. Tiada slogan. Tak perlu selfie:  http://bit.ly/dealhero
@  AzizMostafa : (31 January 2015 - 11:56 AM) Selling Kebab, ayam @ ikan needs space @ a lot of effort @ time whereas marketing QB across Malay Nusantara needs not more than a website @ Bahasa Melayu. As for the website , we are willing to build for you as long as you rindu tulisan Jawi @ Khat asl reflected by your participations to all my Fly-high-Jawi contests. Why not together we start a healthy @ promising bizniz?!
@  Contest : (31 January 2015 - 02:43 AM) Don't know how to sell Qalambartar.If sell burger, kebab ayam can.
@  AzizMostafa : (30 January 2015 - 01:20 PM) Kenapa orang Melayu tak bizniz-minded?! http://www.salehsalmie.com/
@  AzizMostafa : (30 January 2015 - 01:16 PM) Well! Which is better? Getting Wang tunai for a while or buat duit dengan Qalambartar, tanpa pejabat, tanapa Pekerja?!
@  Contest : (30 January 2015 - 12:59 PM) @ AzizMostafa Not understand what you mean ? :sad:
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 06:32 PM) Well Contest!  Give someone a fish, and we feed him only for a day; teach him how to fish and he feeds himself forever?
http://www.emenang.c...n-minds-hearts/
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 06:30 PM) Well Contest!
http://www.emenang.c...n-minds-hearts/
@  Contest : (29 January 2015 - 05:03 PM) @AzizMostafa Kalau ada hadiah wang tunai, saya berminat untuk sertai .. :biggrin:  :biggrin:  :money:
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 01:15 PM)

جوم ماسوق ڤرتنديڠن فوتوݢرافي جاوي "ممبورو ڤاڤن تندا جاوي". هديه مناريق دسدياکن. واهاي ڤمينت ستيا توليسن جاوي، جوم سرتاي ڤرتنديڠن اين http://www.emenang.c...enang-jawiware/

@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 12:49 PM) Jom Masuk Pertandingan Fotografi Jawi "Memburu Papan Tanda Jawi". Hadiah menarik disediakan. Wahai peminat setia tulisan Jawi, jom sertai pertandingan ini. http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  magna_imperial : (27 January 2015 - 11:38 AM) To Admin: Please warn or ban users who copy & paste other user's contest link
@  liyanairah : (26 January 2015 - 11:11 PM) sbnrny tak faham contest iphone tu... haha
@  liyanairah : (26 January 2015 - 11:05 PM) klik klik klik :bbq: :mom: http://www.dealhero....way/?lucky=6499
@  liyanairah : (26 January 2015 - 10:57 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3351
@  Iswara96 : (26 January 2015 - 04:52 AM) Menang hadiah saguhati Peraduan Minum & Menang@Mydin anjuran Permanis Sandiland. Tak bestnya terpaksa gi KL utk collect hadiah "Man Utd Key Chain". Memang tak berbaloi, kalau ada yg berminat boleh contact saya.
@  matperaduan : (23 January 2015 - 08:05 AM) Win an iPhone6. No purchase required to enter or win - http://bit.ly/dealhero
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:29 PM) Earn free side income easily! http://bit.ly/1wayqws
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:25 PM) Win RM1,500 Ultimate Shopping Spree! http://blog.applecru...ree/?lucky=2995
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:24 PM) Win a Stephen Joseph Nap Mat worth RM179! http://blog.applecru...179/?lucky=2993
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 04:32 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3351
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 04:26 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3348
@  nanahana : (19 January 2015 - 09:24 AM) tq @Contest! sy pun terfikir mcm tu..tp still terfikir ada kemungkinan dia nk buat trick question. hehee
@  Contest : (17 January 2015 - 03:46 PM) saya buat betul, sebab 5 hadiah harian. kalau 49 hari 245 hadiah
@  nanahana : (17 January 2015 - 08:25 AM) salam..nak tanya siapa yg dah hantar contest nestle 8 prosperity..soalan no.2 tu jawapan BETUL ke SALAH? setiap hari or 49 hari? tricky.. tq!
@  Iswara96 : (15 January 2015 - 02:06 AM) @joji. In Shaa Allah. Petang tadi baru dpt borang. Mungkin minggu depan baru leh hantar. Saya pun nak menang gak. Rezki awal tahun. In Shaa Allah.
@  joji : (14 January 2015 - 05:58 PM) @iswara96, baru td g pos form untuk contest Nestle tu... hope permulaan tahun ni , menang la  :angel:
@  Iswara96 : (14 January 2015 - 01:16 AM) hadiah tunai RM888.00 utk 5 org selama 49 hari dr Nestle. http://www.nestle.com.my
@  AzizMostafa : (11 January 2015 - 02:35 PM) Photographers! Snap @ Win http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  Iswara96 : (11 January 2015 - 04:02 AM) haha. thanks
@  Ryanx : (10 January 2015 - 01:50 PM) Answer : true, propionibacterium and 8
@  Ryanx : (10 January 2015 - 01:47 PM) http://a.pgtb.me/jjW...try_id=82068875
@  AzizMostafa : (05 January 2015 - 09:44 PM) Selamat tahun baru http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  Iswara96 : (05 January 2015 - 03:52 AM) Selamat tahun baru
@  Ryanx : (28 December 2014 - 01:07 PM) http://www.tourradar...cYXEDUf45WvJRYg
@  Ryanx : (28 December 2014 - 12:35 PM) http://a.pgtb.me/Q3n...try_id=81316251
@  Ryanx : (28 December 2014 - 09:53 AM) http://handground.com/?ref=d86c147835
@  Iswara96 : (28 December 2014 - 03:59 AM) Menang petrol percuma dari shell dgn setiap pembelian RM30.00. http://www.shell.com.my
@  Contest : (25 December 2014 - 12:35 PM) @ AFAH4185 TQ :)
@  AFAH4185 : (25 December 2014 - 11:05 AM) ok.... bdasarkan pengalaman aku sbg pembuat slogan, penggunaan koma ni adalah dibenarkan dan x dikira sbg 1 patah pkataan.
@  Contest : (24 December 2014 - 01:55 PM) nak tanya, kalau buat slogan boleh ada (,)- koma tak.. dan kalau dibenarkan adakah (,) -->koma) ttu dikira sebagai patah perkataan.
@  magna_imperial : (19 December 2014 - 03:09 PM) Join for free, earn points & redeem free voucher/item! http://vaseline.woop...l?friend=184042
@  magna_imperial : (19 December 2014 - 03:06 PM) Join for free, earn points, & redeem free vouchers! http://umobile.woop.my/?friend=179823
@  magna_imperial : (18 December 2014 - 11:50 AM) Join for free, earn points & redeem free item/voucher! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (18 December 2014 - 11:47 AM) Join for free, earn points & redeem free item/voucher! http://joy.woop.my?fd=186245
@  Contest : (15 December 2014 - 03:20 AM) https://www.liptonic...x.php/app/prize
@  Iswara96 : (12 December 2014 - 03:52 AM) Tahniah Harimau Malaya. Moga edisi kali ini Malaysia juara Piala AFF Suzuki 2014. In Shaa Allah.
@  Contest : (09 December 2014 - 04:39 AM) https://www.facebook...49692221?ref=ts
@  minibot : (06 December 2014 - 09:26 AM) ok.. nie menang keta tak yah HP. http://www.mymesra.c...t_PETRONAS.aspx
@  Contest : (05 December 2014 - 08:03 PM) Red Bull highest purchase lah pulak, x best la cam ni..huhu
@  Iswara96 : (05 December 2014 - 03:37 AM) Red Bull menawarlan hadiah kereta Volkswagon Polo disamping hadiah mingguan. http://www.redbull.com.my
@  magna_imperial : (28 November 2014 - 04:00 PM) Salam sejahtera, tolong beri sokongan dengan klik ini, http://goo.gl/MKZETF (bukan SPAM/VIRUS)...Terima kasih!
@  zuss : (28 November 2014 - 12:03 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (28 November 2014 - 12:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  AFAH4185 : (27 November 2014 - 10:03 PM) magnum gold per citer. cmne nk tau tersenarai ke x dlm 20 finalist tu.
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) lol.. sendiri tanya, sendiri jawap, haha
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) https://www.facebook...152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) ok dah dapat jawapan dia dah..https://www.facebook.com/NestleDrumstick/photos/pb.213756947264.-2207520000.1416917785./10152733023422265/?type=3&src=https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10666015_10152733023422265_5415256365492238027_n.jpg?oh=c73a0e907760bb18819022b126f04a7c&oe=54D8B8AD&__gda__=1426866713_4f3dd90dee3a8e5c54dba80fa03025b1&size=851,315&fbid=10152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:15 PM) *paccking yang baru ni
@  Contest : (25 November 2014 - 08:14 PM) nak tanya Aiskrim Drumstick vanilla packing dia warna biru tau kuning
@  Contest : (25 November 2014 - 12:56 PM) yg lagi 2 pemenang tu dipilih secara rawak, (lucky draw)
@  Contest : (25 November 2014 - 12:55 PM) pemenangg yang highest tu tu mungkin diorang spend 20k atau 30k.
@  Contest : (25 November 2014 - 12:53 PM) Harga Chevrolet Sonic Hatchback RM78,888 http://www.chevrolet...sonic-hatchback

Photo
- - - - -

Bayi comel serlah rasa kasih ibu bapa - Pertandingan Foto Bayi Comel Pasar Raya Billion


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 24 August 2008 - 10:47 PM

TITLE: Bayi comel serlah rasa kasih ibu bapa - Pertandingan Foto Bayi Comel Pasar Raya Billion
WEBSITE/URL: http://www.sinarhari...tory1849369.asp

RESULTWINNERS:
Posted Image

[attachment=0]1849371.png[/attachment]

KOTA BHARU - Pertandingan Foto Bayi Comel yang sering dianjurkan oleh beberapa pasar raya wajar diteruskan kerana dianggap sesuai dalam memupuk kasih sayang keluarga.

Setiausaha Politik kepada Datuk Anuar Tan Abdullah, Phang Soon Yaw, berkata ibu bapa mula mencari idea kreatif sebaik mendaftarkan bayi mereka menyertai pertandingan berkenaan.

Katanya, mereka perlu bersama-sama membuat perancangan, berbincang dan memikirkan penampilan terbaik untuk bayi mereka bagi bersaing dengan peserta-peserta lain.

Saya berpendapat, peraduan bayi comel yang menawarkan hadiah keseluruhan RM50,000 ini adalah satu wadah bagi ibu bapa mencurahkan kasih sayang kepada bayi masing-masing. Ia menceriakan keluarga.

Kesungguhan dan kerjasama ibu bapa atau ahli keluarga memberikan pakaian yang cantik, menghias penampilan bayi ketika sesi fotografi, cukup memperlihatkan betapa anak adalah inspirasi keluarga.

Tidak kira menang atau sebaliknya, setiap gambar menampilkan bayi yang cukup comel. Senyuman dan keriangan mereka memberikan ketenangan kepada ibu bapa, katanya merasmikan majlis penyampaian hadiah Pertan-0dingan Foto Bayi Comel 2008 di tingkat lima Kota Sri Mutiara di sini.

Pertandingan anjuran Kumpulan Pasar Raya Billion (Billion) yang menerima 1,900 penyertaan itu bermula 1 April lalu dan tamat akhir Jun menawarkan hadiah bernilai RM50,000.

Bayi comel, Muhammad Uzair Ammar Firas Mohd Sapary meraih hadiah pertama bernilai RM8,000, hadiah kedua dimenangi Chua Zhi Yuin (RM5,000), manakala Annur Azzua Zulkifli tempat ketiga dengan hadiah bernilai RM3,000. Kesemuanya berusia setahun.

Phang menjelaskan bahawa suasana keharmonian keluarga sebegini juga merupakan antara elemen utama yang diterapkan MPKB dalam membentuk warga penduduk yang harmoni.

Selain itu, beliau yang juga Ahli Majlis Mesyuarat Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) mengingatkan penduduk bandar ini bahawa kebersihan bandar merupakan tanggungjawab bersama.

Kita bukan sahaja harus menjaga kebersihan diri tetapi juga persekitaran, kerana persekitaran yang kotor berisiko membawa pelbagai jenis penyakit.

Kebersihan bandar bukan sahaja mencerminkan disiplin penduduknya, malah membuktikan kerjasama erat penduduk dengan pihak berkuasa tempatan, katanya.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users