Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  Contest : (24 October 2014 - 01:23 AM) slogan + hadiah wang tunai RM100 2x setiap hari http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  Contest : (24 October 2014 - 01:22 AM) http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  zuss : (23 October 2014 - 12:37 PM) https://www.facebook...?type=1
@  minibot : (23 October 2014 - 08:26 AM) sesaper yang finalis tu, bleh share jawapan anda disini. tq
@  minibot : (23 October 2014 - 08:25 AM) Results "Pilihan Bijak, Kesihatan Dijamin - Southernlion. http://southernlion....4_finalist.html
@  minibot : (23 October 2014 - 08:23 AM) hi afah4185. for markah tertinggi me got 4550 point but still not enough. me think you need to have the bonus 1000 (first time player) and use the facebook friend help. hope this membantu.
@  AFAH4185 : (21 October 2014 - 10:34 PM) sape de masuk magnum gold. brape markah highest korang.
@  zuss : (20 October 2014 - 11:08 AM) https://www.facebook...411987818892742
@  zuss : (20 October 2014 - 11:06 AM) http://mbg.com.my/MB...in-contest.html
@  zuss : (20 October 2014 - 11:05 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:04 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:03 AM) http://www.recycle-e...estLanding.aspx
@  zuss : (20 October 2014 - 11:02 AM) https://www.facebook...?type=1
@  Iswara96 : (20 October 2014 - 05:36 AM) Dah nak masuk hujung tahun biasanya takda peraduan gan hadiah besar. Ini jangkaan saya aje. Kena buat persediaan tuk tahun baru mungkin ada hadiah besar. In shaa Allah.
@  Contest : (19 October 2014 - 12:28 AM) share peraduan hadiah wang tunai please.. :biggrin:
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:03 PM) Get free points to redeem free gifts! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:01 PM) Get free RM25 credits! http://goo.gl/rtX27j
@  matperaduan : (10 October 2014 - 04:26 PM) Win an iPad Air http://bit.ly/mygravyt
@  Contest : (10 October 2014 - 02:07 PM) http://www.moe.gov.m...an-view?id=4446
@  zuss : (02 October 2014 - 04:18 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (02 October 2014 - 06:46 AM) https://www.facebook...cbeauty?fref=ts
@  Contest : (01 October 2014 - 07:47 AM) http://igemconferenc...my-green-ideas/
@  Contest : (29 September 2014 - 12:20 PM) dah beli 5 pek Dutch lady 1kg, Lima2 xde logo DL..
@  zuss : (29 September 2014 - 07:41 AM) https://www.facebook...846808008662927
@  zuss : (29 September 2014 - 07:37 AM) https://www.facebook...RedBullMalaysia
@  Contest : (29 September 2014 - 04:07 AM) x perlu borang, submit online je kat website dia.. kemudian simpan resit pembelian RM80 dan keatas.
@  chopperman : (28 September 2014 - 09:06 PM) jom cari borang kat kedai tu, contest
@  Contest : (27 September 2014 - 06:21 PM) semoga menang 10k.. :money:  :money:
@  zuss : (27 September 2014 - 02:19 PM) bagus lah u x mata duitan...kurang 1 saingan  :laugh:
@  Contest : (26 September 2014 - 07:57 PM) @zuss produk ni lain macam pulak, nak lalu dekat kedai dia pun dah segan. :lolu:
@  zuss : (26 September 2014 - 03:57 PM) @Contest....sini ada contest hadiah cash...tp u guna ke produk dia?  :biggrin:  https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (26 September 2014 - 03:51 PM) nestle ada kontes kt giant...pop rm35....hadiah shopping spree..
@  Contest : (26 September 2014 - 10:59 AM) x jadi join peraduan tu..huhu
@  chopperman : (26 September 2014 - 09:13 AM) nope.. biasa org jual cash voucher tu dgn org lain.. so baru dpt tunai.. hehe
@  Contest : (26 September 2014 - 08:18 AM) cash vuacher tu boleh tukar dengan wang tunai ke?
@  zuss : (25 September 2014 - 10:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (25 September 2014 - 10:01 PM) https://www.facebook...626272830774426
@  Contest : (22 September 2014 - 02:52 PM) tu susu untuk kanak-kanak la..kalau minum satg mana tau asyik tidur je nanti..haha
@  chopperman : (22 September 2014 - 02:09 PM) minum susu anda jadi sihat dan kuat!
@  zuss : (22 September 2014 - 07:44 AM) jual balik susu tu kt kwn2 yg ada anak kecil ..
@  Contest : (21 September 2014 - 10:58 PM) xde ke peraduan yang best yg tawarkan hadiah wang tunai.. ingat nak join promosi ducth lady tu, tapi nanti beli susu tu xtau nak buat apa pulak.. dah la susu untuk budak2..
@  zuss : (21 September 2014 - 07:32 AM) https://www.facebook...SAFI.MY?fref=ts
@  zuss : (21 September 2014 - 07:30 AM) https://www.facebook...alaysia?fref=ts
@  AzizMostafa : (20 September 2014 - 09:00 PM) Exchange Flowers @ Win http://maryamsoft.com/ar @ http://maryamsoft.com/en
@  zuss : (20 September 2014 - 07:45 AM) http://www.7eleven.c...onvenience.html
@  Iswara96 : (20 September 2014 - 05:45 AM) Tahniah. Proton mmg Hebat cuma saya je yg tak hebat. huhuhu
@  4zi : (19 September 2014 - 03:47 PM) Semlm proton shah alam tel...ingatkan mng keta tp saguhati...peti sejuk mini je,apapun alhamdulillah...tahniah kpd pemilik nama Proton Iriz sempena praduan 'Nama siapa hebat'
@  4zi : (19 September 2014 - 03:43 PM) Semlm proton sha
@  zuss : (17 September 2014 - 09:30 PM) https://www.facebook.com/DriveM7
@  zuss : (17 September 2014 - 09:29 PM) u r welcome  :)
@  chopperman : (17 September 2014 - 07:10 PM) tqvm zuss.. :)
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:12 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:11 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:08 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:07 AM) http://www.wallsinstantwin.com/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:33 PM) https://www.smartmom...menang/home/bm/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:31 PM) VICO winners http://www.maestrosw...m/en/activities
@  Iswara96 : (11 September 2014 - 04:34 AM) terimakasih sume. hadiah saguhati je bukannya Grand Prize.
@  AzizMostafa : (10 September 2014 - 08:52 PM)

تهنيئه اونتوق سموا ڤمنڠ

@  chopperman : (10 September 2014 - 08:33 PM) tahniah!
@  minibot : (10 September 2014 - 06:57 PM) Senarai pemenang italk. https://www.tm.com.m...es/winners.html
@  minibot : (10 September 2014 - 06:56 PM) Tahniah Iswara..
@  Contest : (10 September 2014 - 01:54 PM) @Iswara96 beribu-ribu taniah http://www.youtube.c...h?v=0X72EDKdexg
@  Iswara96 : (10 September 2014 - 05:22 AM) Menang hadiah saguhati (RM100)'Peraduan Pilihan Bijak,Kesihatan Dijamin' Southern Lion 2014.
@  Contest : (05 September 2014 - 09:24 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Contest : (05 September 2014 - 09:23 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...-country-level/
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:52 PM) @ Contest, Semoga Berjaya
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:51 PM) @ 6 more pages to go! http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Ryanx : (04 September 2014 - 10:03 AM) http://bit.ly/1lIOw2i
@  Contest : (02 September 2014 - 12:34 AM) http://www.southernl..._setia2014.html
@  Contest : (31 August 2014 - 01:40 PM) @AzizMostafa my submission http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  AzizMostafa : (30 August 2014 - 02:50 PM) Dot @ Win http://typophile.com/node/119072
@  chopperman : (27 August 2014 - 08:46 PM) tq iswara..
@  Iswara96 : (27 August 2014 - 04:11 AM) ada peraduan baru dr Nestle bermula 1 Sept POP RM30. hadiah berbentuk pelancungan.
@  minibot : (26 August 2014 - 06:26 PM) ok guys, updated senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...er-26082014.pdf
@  matperaduan : (20 August 2014 - 09:47 AM) lucky draw - http://bit.ly/1n7N4RD - byk hadiah2 menarik spt iPhone 5s, Samsung Galaxy S5, Samsung Note 3, Samsung 40” Smart TV, iPad Air...
@  Iswara96 : (15 August 2014 - 11:02 PM) cuba lagi.
@  minibot : (15 August 2014 - 05:52 PM) bagi yang terlepas senarai pemenang tea pot dekorasi kediaman http://fndairies.com...N119-winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:51 PM) senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...rize_winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:50 PM) selamat petang semua..
@  AzizMostafa : (12 August 2014 - 11:27 PM) gaza
@  Boon : (11 August 2014 - 02:59 PM) https://www.facebook...272938059565368
@  Boon : (11 August 2014 - 02:10 PM) https://www.magnumgo...om.my/index.php
@  Mrs Zara : (07 August 2014 - 02:30 PM) Selamat petang.. siapa tahu nombor telefon ni area mana ye? 03-78445098
@  Contest : (06 August 2014 - 06:51 PM) satu resit redbull hanya satu penyertaan, walaupun beli banyak dalam satu resit.. lagi satu kalau beli kena cari kedai yang resitnya ada no resit, kalau x dak tak bolehlah submit.
@  sizuka.naomi : (06 August 2014 - 04:54 PM) Tq @Contest. Kembung perut la minum redbull nampak gayanya sebab nak dapat yg ke 100... hihihi
@  Contest : (06 August 2014 - 04:50 PM) setiap sms yg dihantar, redbull akan  reply no siri ke berapa yg kita hntar pada waktu tu
@  Contest : (06 August 2014 - 04:49 PM) @sizuka setiap jam seorang pemenang akan dipilih jika dia mendapat no siri ke 100.
@  sizuka.naomi : (06 August 2014 - 04:26 PM) tak fahamlah dengan peraduan redbull tu  :wacko:
@  Mrs Zara : (05 August 2014 - 12:59 PM) Siapa ada menang peraduan sms mi sedaap?
@  Contest : (29 July 2014 - 01:54 AM) saya pun melapas gak no 105.
@  Iswara96 : (28 July 2014 - 11:45 PM) melepas RM1000 dr Red Bull. SMS no #111 utk jam terakhir hadiah Bonus.
@  Iswara96 : (27 July 2014 - 04:44 AM) hari ni last puasa esok dh nak raya. selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir n batin.
@  Iswara96 : (26 July 2014 - 05:27 AM) haha. mesti ngah bz wat 'slogan'tu. huhuhu
@  Maizah Mohd : (25 July 2014 - 11:49 AM) :geek:
@  Iswara96 : (23 July 2014 - 04:48 AM) hehe time nk raya mesti ada promosi. dh agak mesti Astro. terimakasih @contest
@  Contest : (22 July 2014 - 06:52 PM) http://whocallsme.co...aspx/0341457200
@  Contest : (22 July 2014 - 06:51 PM) @iswara  whocallsme.com/Phone-Number.aspx/0341457200

Photo
- - - - -

[RECYCLE] Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman MBPJ-Tetra Pak


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 02 July 2008 - 10:18 AM

[attachment=0]1.JPG[/attachment]

TITLE: [RECYCLE] Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman MBPJ-Tetra Pak
PRIZE: Pertama RM 2,000
Kedua RM 1,500
Ketiga RM 1,000
5 Saguhati RM 500 setiap satu

Pemenang setiap kategori bagi kedua-dua pusingan akan memenangi juga RM 5,000 setelah Peraduan tamat. Selain daripada wang tunai tersebut, kutipan peserta juga akan diberikan pulangan wang tunai mengikut kutipan. Selain dari itu, organisasi penyertaan turut akan menerima sijil penyertaan dan juga bahan publisiti lain seperti poster, risalah dan sepanduk bagi membantu mempromosikan Peraduan ini.
DEADLINE: Pusingan Pertama akan bermula pada bulan Julai hingga akhir September manakala Pusingan Kedua akan bermuila pada bulan Oktober hingga hujung tahun 2008.
WEBSITE/URL: http://www.mbpj.gov....otakMinuman.htm

DESCRIPTION:
KENYATAAN AKHBAR

JEMPUTAN MENYERTAI PERADUAN KITAR SEMULA KOTAK MINUMAN MULAI JULAI HINGGA DISEMBER 2008 ANJURAN BERSAMA MBPJ, KPT DAN TETRA PAK

Muat turun Borang Pertandingan(PDF format)

(right click, pilih save target as/save link as bagi pengguna IE atau Mozilla)

Dalam usaha mempromosikan konsep 3R (Reduce, Reuse and Recycling) di kalangan masyarakat Petaling Jaya, Majlis Bandaraya Petaling Jaya bersama dengan KPT dan Tetra Pak di bawah prinsip usahasama Local Agenda 21 Petaling Jaya akan melancarkan Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman mulai bulai Julai hingga Disember 2008. Peraduan menawarkan wang tunai sejumlah RM 24,000 dan juga insentif lain adalah terbuka kepada semua Persatuan Penduduk, Rukun Tetangga, Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri/Kondominium, Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung, NGO, Sektor Swasta, Badan Kebajikan, Institusi Pengajian Tinggi, Agensi Kerajaan, Badan Berkanun, institusi keagamaan dan lain organisasi komuniti di kawasan Majlis Bandaraya Petaling Jaya.

Objektif Peraduan adalah untuk meningkatkan lagi kadar kitar semula atau 3R di Petaling Jaya sebagai langkah mengurangkan sisa buangan ke tapak pelupusan sampah. Di samping itu, usahasama dan penyertaan semua pihak berkepentingan akan mengeratkan lagi integrasi social semua players 3R.

Peraduan dibahagi kepada 2 kategori dan untuk 2 pusingan. Kategori Pertama adalah merangkumi semua organisasi penduduk manakala Kategori Kedua adalah bagi organisasi bukan penduduk kecuali sekolah rendah dan menengah. Pusingan Pertama akan bermula pada bulan Julai hingga akhir September manakala Pusingan Kedua akan bermuila pada bulan Oktober hingga hujung tahun 2008. Hadiah wang tunai disediakan bagi semua pemenang dalam setiap kategori dan setiap pusingan seperti berikut. Keputusan adalah berdasarkan kepada keberatan kutipan kotak minuman.

Pertama RM 2,000
Kedua RM 1,500
Ketiga RM 1,000
5 Saguhati RM 500 setiap satu

Pemenang setiap kategori bagi kedua-dua pusingan akan memenangi juga RM 5,000 setelah Peraduan tamat. Selain daripada wang tunai tersebut, kutipan peserta juga akan diberikan pulangan wang tunai mengikut kutipan. Selain dari itu, organisasi penyertaan turut akan menerima sijil penyertaan dan juga bahan publisiti lain seperti poster, risalah dan sepanduk bagi membantu mempromosikan Peraduan ini.

Majlis Pelancaran Peraduan dijangka akan diadakan pada penghujung bulan Jun dan akan dimaklum kelak.

Pihak media adalah dijemput membuat hebahan ke atas program ini. Penyertaan dan sokongan ANDA semua akan menjayakan usaha Kerajaan dalam program 3R dan seterusnya meningkatkan kualiti alam persekitaran hidup kita. Bersama kenyataan ini turut disertakan borang penyertaan untuk makluman.

Organisasi yang berminat menyertai Peraduan dan untuk keterangan lanjut bolehlah menghubungi ataupun melayari laman web http://www.mbpj.gov.my bagi borang penyertaan: -

Encik Lee Lih Shyan
Pegawai Local Agenda 21 Petaling Jaya
Jabatan Perancangan Pembangunan
Majlis Perbandaran Petaling Jaya
Jalan Yong Shook Lin
46675 Petaling Jaya

Telefon: 03-79563544 samb. 351/360/374
Faks: 03-79588392
E-mel: lee@mbpj.gov.my

Atau

Puan Haniyati binti Hussin
Pegawai Alam Sekitar
Jabatan Kesihatan Persekitaran
Majlis Perbandaran Petaling Jaya
Tingkat 9 & 10, Menara MPPJ
46675 Petaling Jaya

Telefon: 03-79562939
Faks: 79575218
E-mel: haniyati@mbpj.gov.my

Atau

Puan Terrynz Tan
Pengarah Komunikasi dan Alam Sekitar
Tetra Pak
Telefon: 03-77291199
E-mel: terrynz.tan@tetrapak.com

About Local Agenda 21 Petaling Jaya

Local Agenda 21 originated from the Rio Earth Summit in 1992. The Summit recognised that for Agenda 21 to be successful, there must be action locally, as much as at national and global levels. This is Local Agenda 21.

Local Agenda 21 is a local-government-led, community-wide, and participatory effort to establish a comprehensive action plan for environmental protection, economic prosperity and community well-being in the local area. This requires the integration of planning and action across economic, social and environmental spheres. Key elements are visioning, partnership and participation, community based issue analysis, target setting for achieving specific goals, implementation, monitoring and reporting.

If Agenda 21 says think globally, Local Agenda 21 says think globally; act locally

Progress on Local Agenda 21 was followed up with the 2002 Rio + 10 in Johannesburg, South Africa. This conference was held to identify what had been done and to look at further action needed on global issues.

Local Agenda 21 Petaling Jaya was started in year 2000 with the selection of MPPJ as the pilot project area by the Ministry of Housing and Local Government to implement Local Agenda 21 program. Since then, mechanism for implementation, various action plans, publicity and training programs have been carried out. Local Agenda 21 Petaling Jaya emphasizes the partnership and participation of various stakeholders in planning, implementing and monitoring the sustainable development and community programs in which focuses are given to the social integration, safety and environmental aspects. For further detail on Local Agenda 21 Petaling Jaya and how you can involve, please contact Lee Lih Shyan, Local Agenda 21 Officer, MPPJ at tel.: 03-79563544 ext 351/360/374 or e-mail: lee@mbpj.gov.my or visit our web site http://www.mbpj.gov.my/la21.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users