Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  magna_imperial : (18 December 2014 - 11:50 AM) Join for free, earn points & redeem free item/voucher! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (18 December 2014 - 11:47 AM) Join for free, earn points & redeem free item/voucher! http://joy.woop.my?fd=186245
@  Contest : (15 December 2014 - 03:20 AM) https://www.liptonic...x.php/app/prize
@  Iswara96 : (12 December 2014 - 03:52 AM) Tahniah Harimau Malaya. Moga edisi kali ini Malaysia juara Piala AFF Suzuki 2014. In Shaa Allah.
@  Contest : (09 December 2014 - 04:39 AM) https://www.facebook...49692221?ref=ts
@  minibot : (06 December 2014 - 09:26 AM) ok.. nie menang keta tak yah HP. http://www.mymesra.c...t_PETRONAS.aspx
@  Contest : (05 December 2014 - 08:03 PM) Red Bull highest purchase lah pulak, x best la cam ni..huhu
@  Iswara96 : (05 December 2014 - 03:37 AM) Red Bull menawarlan hadiah kereta Volkswagon Polo disamping hadiah mingguan. http://www.redbull.com.my
@  magna_imperial : (28 November 2014 - 04:00 PM) Salam sejahtera, tolong beri sokongan dengan klik ini, http://goo.gl/MKZETF (bukan SPAM/VIRUS)...Terima kasih!
@  zuss : (28 November 2014 - 12:03 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (28 November 2014 - 12:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  AFAH4185 : (27 November 2014 - 10:03 PM) magnum gold per citer. cmne nk tau tersenarai ke x dlm 20 finalist tu.
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) lol.. sendiri tanya, sendiri jawap, haha
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) https://www.facebook...152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) ok dah dapat jawapan dia dah..https://www.facebook.com/NestleDrumstick/photos/pb.213756947264.-2207520000.1416917785./10152733023422265/?type=3&src=https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10666015_10152733023422265_5415256365492238027_n.jpg?oh=c73a0e907760bb18819022b126f04a7c&oe=54D8B8AD&__gda__=1426866713_4f3dd90dee3a8e5c54dba80fa03025b1&size=851,315&fbid=10152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:15 PM) *paccking yang baru ni
@  Contest : (25 November 2014 - 08:14 PM) nak tanya Aiskrim Drumstick vanilla packing dia warna biru tau kuning
@  Contest : (25 November 2014 - 12:56 PM) yg lagi 2 pemenang tu dipilih secara rawak, (lucky draw)
@  Contest : (25 November 2014 - 12:55 PM) pemenangg yang highest tu tu mungkin diorang spend 20k atau 30k.
@  Contest : (25 November 2014 - 12:53 PM) Harga Chevrolet Sonic Hatchback RM78,888 http://www.chevrolet...sonic-hatchback
@  Contest : (25 November 2014 - 12:51 PM) orang yng menang hadiah utama tu mungkin dia beli banyak2 time bulan posa ritu, pastu bg sedara , keluarga dia minum..hehe
@  Contest : (25 November 2014 - 12:49 PM) contoh: 1 botol air revive katakanlah purata harga dia RM2.80 sebotol. 2.80X3,000 =8400
@  Contest : (25 November 2014 - 11:39 AM) ehh silap, hadiah keempat cd dan hadiah kelima baju pepsi
@  Contest : (25 November 2014 - 11:38 AM) http://1.bp.blogspot...00/DSCN9423.JPG
@  Contest : (25 November 2014 - 11:36 AM) hadiah keempat cd dan baju
@  Iswara96 : (25 November 2014 - 04:55 AM) menang hadiah ke-4 Peradian Revive Rev-kan Bola, kalau x silap hadiahnya Baucer Nike RM100. Dengar cite ada yg hantar 3,000 borang tapi masih x menang Hadiah Utama iaitu kete Chevrolet. Agaknya yg menang tu hantar berapa ribu borang?
@  magna_imperial : (21 November 2014 - 02:53 PM) Please show your support by visiting this link! Not Spam! http://bit.ly/11yUjas
@  magna_imperial : (21 November 2014 - 02:52 PM) Get Free RM25 Credit! http://goo.gl/rtX27j
@  Contest : (21 November 2014 - 02:07 PM) "ZESPRI is amazing because.....”
@  Contest : (21 November 2014 - 02:06 PM) Give me idea, i want join this clogan contest. Want submit 10 entry..haha
@  Iswara96 : (21 November 2014 - 03:44 AM) alhamdulillah. hujan yang berterusan dari jumaat lepas baru reda. mudah2an esok mentari akan bersinar di kuala terengganu.
@  Contest : (20 November 2014 - 02:02 PM) tapi hadiahnya menarik 26 hadiah setiap bulan
@  Contest : (20 November 2014 - 02:02 PM) pemenanng dikira berdasrkan mata tertinggi.
@  Contest : (20 November 2014 - 02:01 PM) tadi ada jumpa borang peraduan darlie kat kedai
@  chopperman : (19 November 2014 - 08:27 PM) hehe...
@  Contest : (19 November 2014 - 05:28 PM) atau lebih senang jangan join perdauan yg jenis macam tu.
@  Contest : (19 November 2014 - 05:25 PM) tu la.. kalau ada bajet lebih je sesuai nak join yg jenis macam tu.. x la rasa kecewa sangat dan boleh bg2 free je barang2 kat kawan
@  minibot : (19 November 2014 - 05:04 PM) HP contest banyak risiko yer kengkawan.. kalau tak bersedia sure kuciwa.
@  Contest : (19 November 2014 - 05:02 PM) ooo :)
@  minibot : (19 November 2014 - 05:00 PM) @Contest : nestle yang sambil beramal tu.. heheh takde rezki disitu.
@  minibot : (19 November 2014 - 04:58 PM) berkaitan contest HP tu.. sangat sukar untuk predict berapa banyak pemenang GP hantar.. CHK otai HP pun, contest mamee no. 1 result 17/11 winner dapat no. 3 je..
@  Contest : (19 November 2014 - 04:56 PM) @minibot:  peraduan apa hntar banyak jawapan salah tu.
@  minibot : (19 November 2014 - 04:55 PM) @Contest : untuk aiskrim drumstick tu saya jawab no.1 betul, no.2 salah. semoga geng emenang berjaya. tapi jawapan kena betul dulu. kalau salah macam saya aritu hantar byk pun tak guna.. rezki saya kat tempat lain agaknya.
@  Contest : (19 November 2014 - 04:35 PM) https://www.facebook...elevant_count=1
@  Contest : (19 November 2014 - 04:27 PM) https://www.facebook...52746677759654/
@  Contest : (19 November 2014 - 04:23 PM) Jawapan no.2, betul atau salah?
@  Contest : (19 November 2014 - 04:22 PM) Aiskrim Drumstick contest http://www.nestle.co...contestform.pdf
@  Contest : (19 November 2014 - 04:21 PM) https://www.facebook...8502265/?type=1
@  Contest : (18 November 2014 - 05:54 PM) atau kalau ada jamuan hari jadi, sesuailah beli banyak2 potato chips bg tetamu makan.
@  Contest : (18 November 2014 - 05:52 PM) peraduan tu sesuai untuk tokei kedai makan je,
@  minibot : (18 November 2014 - 05:44 PM) heheh.. betul tu @Contest. susah.. kalau dapat iphone6 je berbaloi, kalau tak berjaya.. mmg makan mamee je la..
@  Contest : (18 November 2014 - 03:45 PM) macam susah je nak menang
@  Contest : (18 November 2014 - 02:51 PM) hadiah utama pun 1 je sehari
@  Contest : (18 November 2014 - 02:51 PM) contest mamee tu pemenang ditentukan berdasarkan mata tertinggi
@  minibot : (18 November 2014 - 02:12 PM) go..go... en. chopp. keep up the grrrreat work maintaining emenang. :D
@  minibot : (18 November 2014 - 02:09 PM) link yang betul https://www.facebook.../mymameemonster
@  minibot : (18 November 2014 - 02:09 PM) Raikan No. 1 Mamee Contest.
https://www.facebook...eemonster  klik pada tab Raikan No. 1 Mamee Contest. hadiah sebuah IPhone 6 untuk 100 hari.
@  chopperman : (17 November 2014 - 04:01 PM) tx boon n tx all for the support. :)
@  Boon : (17 November 2014 - 01:16 PM) http://www.ikcontest.com.my
@  Contest : (16 November 2014 - 04:13 PM) Peraduan Beli & mnnang http://belimenang.ep....com/terma.html
@  Iswara96 : (16 November 2014 - 03:33 AM) lega rasa
@  Contest : (15 November 2014 - 08:46 AM) Peraduan SMS & Menang Dutch Lady at Giant http://www.biarbetul...sms_contest.php
@  chopperman : (15 November 2014 - 06:52 AM) Hi guys. We finally fix the login form. Sry for the troubles.
@  Boon : (09 November 2014 - 10:11 PM) http://www.chipsmore.com.my/funhunt/
@  Contest : (08 November 2014 - 10:39 PM) ada umumkan mungkin kita terlepas pandang.. selalunya peraduan yg besar2 diorang umumkan.. hadiah yg kecik je kut yg x umumkan.
@  AFAH4185 : (08 November 2014 - 07:11 PM) selama korang masuk peraduan ni, ada x peraduan yg xde keputusan pemenangnya. Aku rasa ada beberapa peraduan yang aku masuk rasanya x umum2kan pun pemenangnya. Perlu x ada satu badan bebas / khas sebagai pemantau dalam peraduan ini. ianya bagi mengelakkan penipuan dikalangan peminat2 peraduan ini. setuju tak?
@  Contest : (08 November 2014 - 07:09 AM) Peraduan dimana kau peraduan.. peraduan dah kurang sekarang ni. :sick:
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:35 PM) Power of Vaseline Contest! http://bit.ly/VaselinePowerContest
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:33 PM) Kiss Me Malaysia Selfie Contest! http://goo.gl/XlgJKS
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:32 PM) iProperty People's Choice Awards 2014 Contest! http://bit.ly/iPropPCA2014
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:30 PM) Firefly 'Count the Aircraft' Contest! http://www.fireflyz....nt-the-aircraft
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:29 PM) TGIF Contest! http://bit.ly/1zdxcas
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking http://bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  shahida : (27 October 2014 - 07:13 AM) salam... selamat pagi kawan2 semua... Lama tak boleh nak masuk forum... opis blok....
@  Contest : (26 October 2014 - 10:10 PM) http://www.nestle.co...contestform.pdf
@  Contest : (26 October 2014 - 09:53 PM) 30 november
@  AFAH4185 : (26 October 2014 - 03:15 PM) bila tarikh tutup mat kool tu. bleh gak cuba.... jemu dah mkn magnum je.
@  Contest : (26 October 2014 - 12:42 PM) lepas jumpa stick yang tulis 'mat kool' tu kemudian stick tu perlu hantar pulak.. dan  lepas hantar, stick tu, baru diberikan no. siri untuk menentukan pemenang..
@  Contest : (26 October 2014 - 12:39 PM) mat kool pun macam payah gak nak menang..
@  minibot : (26 October 2014 - 10:11 AM) me nak cuba mat kool. mana la tau dapat ps4 lagi beharga dari emas 1g tu.. hehehe.. ( my personal opinion yer tuan puan.)
@  minibot : (26 October 2014 - 10:05 AM) hello afah4185. gold coin lum rezki lg. tapi bila dapat tahu gold coin nyer hanya 1g terus tawar hati. rasa cam tak berbaloi kalau setakat nak dapat gold coin. emmm.. anyway gud luck.
@  AFAH4185 : (25 October 2014 - 05:39 PM) hi minibot. TQ atas jwpn. highest score aku pun cmtu gak. dh masuk games ke empat dh ni. jenuh dah mkn aiskrim. rasa nk mengatasi 4550 tu susah gak. Gold coin ada dpt x minibot. Takat ni aku x dpt gi.
@  Contest : (24 October 2014 - 10:47 AM) http://www.kopikomalaysia.com/
@  Contest : (24 October 2014 - 01:23 AM) slogan + hadiah wang tunai RM100 2x setiap hari http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  Contest : (24 October 2014 - 01:22 AM) http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  zuss : (23 October 2014 - 12:37 PM) https://www.facebook...?type=1
@  minibot : (23 October 2014 - 08:26 AM) sesaper yang finalis tu, bleh share jawapan anda disini. tq
@  minibot : (23 October 2014 - 08:25 AM) Results "Pilihan Bijak, Kesihatan Dijamin - Southernlion. http://southernlion....4_finalist.html
@  minibot : (23 October 2014 - 08:23 AM) hi afah4185. for markah tertinggi me got 4550 point but still not enough. me think you need to have the bonus 1000 (first time player) and use the facebook friend help. hope this membantu.
@  AFAH4185 : (21 October 2014 - 10:34 PM) sape de masuk magnum gold. brape markah highest korang.
@  zuss : (20 October 2014 - 11:08 AM) https://www.facebook...411987818892742
@  zuss : (20 October 2014 - 11:06 AM) http://mbg.com.my/MB...in-contest.html
@  zuss : (20 October 2014 - 11:05 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:04 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:03 AM) http://www.recycle-e...estLanding.aspx
@  zuss : (20 October 2014 - 11:02 AM) https://www.facebook...?type=1
@  Iswara96 : (20 October 2014 - 05:36 AM) Dah nak masuk hujung tahun biasanya takda peraduan gan hadiah besar. Ini jangkaan saya aje. Kena buat persediaan tuk tahun baru mungkin ada hadiah besar. In shaa Allah.
@  Contest : (19 October 2014 - 12:28 AM) share peraduan hadiah wang tunai please.. :biggrin:
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:03 PM) Get free points to redeem free gifts! http://www.whohaa.co...?referral=51141

Photo
- - - - -

[RECYCLE] Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman MBPJ-Tetra Pak


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 02 July 2008 - 10:18 AM

[attachment=0]1.JPG[/attachment]

TITLE: [RECYCLE] Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman MBPJ-Tetra Pak
PRIZE: Pertama RM 2,000
Kedua RM 1,500
Ketiga RM 1,000
5 Saguhati RM 500 setiap satu

Pemenang setiap kategori bagi kedua-dua pusingan akan memenangi juga RM 5,000 setelah Peraduan tamat. Selain daripada wang tunai tersebut, kutipan peserta juga akan diberikan pulangan wang tunai mengikut kutipan. Selain dari itu, organisasi penyertaan turut akan menerima sijil penyertaan dan juga bahan publisiti lain seperti poster, risalah dan sepanduk bagi membantu mempromosikan Peraduan ini.
DEADLINE: Pusingan Pertama akan bermula pada bulan Julai hingga akhir September manakala Pusingan Kedua akan bermuila pada bulan Oktober hingga hujung tahun 2008.
WEBSITE/URL: http://www.mbpj.gov....otakMinuman.htm

DESCRIPTION:
KENYATAAN AKHBAR

JEMPUTAN MENYERTAI PERADUAN KITAR SEMULA KOTAK MINUMAN MULAI JULAI HINGGA DISEMBER 2008 ANJURAN BERSAMA MBPJ, KPT DAN TETRA PAK

Muat turun Borang Pertandingan(PDF format)

(right click, pilih save target as/save link as bagi pengguna IE atau Mozilla)

Dalam usaha mempromosikan konsep 3R (Reduce, Reuse and Recycling) di kalangan masyarakat Petaling Jaya, Majlis Bandaraya Petaling Jaya bersama dengan KPT dan Tetra Pak di bawah prinsip usahasama Local Agenda 21 Petaling Jaya akan melancarkan Peraduan Kitar Semula Kotak Minuman mulai bulai Julai hingga Disember 2008. Peraduan menawarkan wang tunai sejumlah RM 24,000 dan juga insentif lain adalah terbuka kepada semua Persatuan Penduduk, Rukun Tetangga, Badan Pengurusan Bersama Pangsapuri/Kondominium, Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung, NGO, Sektor Swasta, Badan Kebajikan, Institusi Pengajian Tinggi, Agensi Kerajaan, Badan Berkanun, institusi keagamaan dan lain organisasi komuniti di kawasan Majlis Bandaraya Petaling Jaya.

Objektif Peraduan adalah untuk meningkatkan lagi kadar kitar semula atau 3R di Petaling Jaya sebagai langkah mengurangkan sisa buangan ke tapak pelupusan sampah. Di samping itu, usahasama dan penyertaan semua pihak berkepentingan akan mengeratkan lagi integrasi social semua players 3R.

Peraduan dibahagi kepada 2 kategori dan untuk 2 pusingan. Kategori Pertama adalah merangkumi semua organisasi penduduk manakala Kategori Kedua adalah bagi organisasi bukan penduduk kecuali sekolah rendah dan menengah. Pusingan Pertama akan bermula pada bulan Julai hingga akhir September manakala Pusingan Kedua akan bermuila pada bulan Oktober hingga hujung tahun 2008. Hadiah wang tunai disediakan bagi semua pemenang dalam setiap kategori dan setiap pusingan seperti berikut. Keputusan adalah berdasarkan kepada keberatan kutipan kotak minuman.

Pertama RM 2,000
Kedua RM 1,500
Ketiga RM 1,000
5 Saguhati RM 500 setiap satu

Pemenang setiap kategori bagi kedua-dua pusingan akan memenangi juga RM 5,000 setelah Peraduan tamat. Selain daripada wang tunai tersebut, kutipan peserta juga akan diberikan pulangan wang tunai mengikut kutipan. Selain dari itu, organisasi penyertaan turut akan menerima sijil penyertaan dan juga bahan publisiti lain seperti poster, risalah dan sepanduk bagi membantu mempromosikan Peraduan ini.

Majlis Pelancaran Peraduan dijangka akan diadakan pada penghujung bulan Jun dan akan dimaklum kelak.

Pihak media adalah dijemput membuat hebahan ke atas program ini. Penyertaan dan sokongan ANDA semua akan menjayakan usaha Kerajaan dalam program 3R dan seterusnya meningkatkan kualiti alam persekitaran hidup kita. Bersama kenyataan ini turut disertakan borang penyertaan untuk makluman.

Organisasi yang berminat menyertai Peraduan dan untuk keterangan lanjut bolehlah menghubungi ataupun melayari laman web http://www.mbpj.gov.my bagi borang penyertaan: -

Encik Lee Lih Shyan
Pegawai Local Agenda 21 Petaling Jaya
Jabatan Perancangan Pembangunan
Majlis Perbandaran Petaling Jaya
Jalan Yong Shook Lin
46675 Petaling Jaya

Telefon: 03-79563544 samb. 351/360/374
Faks: 03-79588392
E-mel: lee@mbpj.gov.my

Atau

Puan Haniyati binti Hussin
Pegawai Alam Sekitar
Jabatan Kesihatan Persekitaran
Majlis Perbandaran Petaling Jaya
Tingkat 9 & 10, Menara MPPJ
46675 Petaling Jaya

Telefon: 03-79562939
Faks: 79575218
E-mel: haniyati@mbpj.gov.my

Atau

Puan Terrynz Tan
Pengarah Komunikasi dan Alam Sekitar
Tetra Pak
Telefon: 03-77291199
E-mel: terrynz.tan@tetrapak.com

About Local Agenda 21 Petaling Jaya

Local Agenda 21 originated from the Rio Earth Summit in 1992. The Summit recognised that for Agenda 21 to be successful, there must be action locally, as much as at national and global levels. This is Local Agenda 21.

Local Agenda 21 is a local-government-led, community-wide, and participatory effort to establish a comprehensive action plan for environmental protection, economic prosperity and community well-being in the local area. This requires the integration of planning and action across economic, social and environmental spheres. Key elements are visioning, partnership and participation, community based issue analysis, target setting for achieving specific goals, implementation, monitoring and reporting.

If Agenda 21 says think globally, Local Agenda 21 says think globally; act locally

Progress on Local Agenda 21 was followed up with the 2002 Rio + 10 in Johannesburg, South Africa. This conference was held to identify what had been done and to look at further action needed on global issues.

Local Agenda 21 Petaling Jaya was started in year 2000 with the selection of MPPJ as the pilot project area by the Ministry of Housing and Local Government to implement Local Agenda 21 program. Since then, mechanism for implementation, various action plans, publicity and training programs have been carried out. Local Agenda 21 Petaling Jaya emphasizes the partnership and participation of various stakeholders in planning, implementing and monitoring the sustainable development and community programs in which focuses are given to the social integration, safety and environmental aspects. For further detail on Local Agenda 21 Petaling Jaya and how you can involve, please contact Lee Lih Shyan, Local Agenda 21 Officer, MPPJ at tel.: 03-79563544 ext 351/360/374 or e-mail: lee@mbpj.gov.my or visit our web site http://www.mbpj.gov.my/la21.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users