Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  mabeal : (23 April 2015 - 12:02 AM) http://www.airasia.c...ay-contest.page
@  magna_imperial : (20 April 2015 - 04:22 PM) Get RM25 credit for free when you sign-up for free! http://goo.gl/rtX27j
@  matperaduan : (20 April 2015 - 09:19 AM) Menangi handset Oppo N3. Tak perlu beli, tulis slogan atau berselfie: http://bit.ly/oppo-n3
@  magna_imperial : (18 April 2015 - 11:40 AM) Earn extra money by just sharing! http://bit.ly/1wayqws
@  magna_imperial : (18 April 2015 - 11:40 AM) Earn extra money by just sharing! http:bit.ly/1wayqws
@  Contest : (18 April 2015 - 03:24 AM) Tawaran beri kucing secara percuma di peraduan Facebook dikecam http://berita.mediac...ng/1622040.html
@  mabeal : (17 April 2015 - 04:54 PM) http://bit.ly/1Dcw5EV
@  matperaduan : (10 April 2015 - 10:58 PM) Menangi Apple iMac 27inci dgn retina display bernilai RM8500. Tiada pembelian. Tak perlu selfie atau slogan http://bit.ly/winimac
@  mabeal : (08 April 2015 - 02:55 PM) NIVEA contest winners list https://www.facebook...557031657766678
@  mabeal : (07 April 2015 - 06:44 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (07 April 2015 - 04:28 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (07 April 2015 - 04:27 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (07 April 2015 - 04:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (07 April 2015 - 03:53 PM) https://www.facebook...?type=1
@  matperaduan : (06 April 2015 - 05:32 PM) Win RedMi2 and power banks. Free to enter. No selfie or slogan needed. http://www.emenang.c...nd-win-contest/
@  Contest : (02 April 2015 - 10:43 PM) https://www.facebook...4313719/?type=1
@  Contest : (02 April 2015 - 10:32 PM) https://www.facebook...7260621/?type=1
@  Contest : (02 April 2015 - 10:29 PM) https://www.facebook...1845341/?type=1
@  Contest : (02 April 2015 - 10:29 PM) https://www.facebook...921141894576233
@  mabeal : (02 April 2015 - 03:10 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (02 April 2015 - 01:32 PM) http://www.whohaa.co...?referral=60994
@  mabeal : (01 April 2015 - 05:18 PM) https://www.facebook...?type=1
@  mabeal : (01 April 2015 - 05:14 PM) https://www.facebook...?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 02:56 PM) https://www.facebook...5542906/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:57 AM) https://www.facebook...5846841/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:47 AM) http://ww2.nestle.com.my/drumsticks/
@  Contest : (01 April 2015 - 01:35 AM) https://www.facebook...0047164/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:32 AM) https://www.facebook...15130425368629/
@  Contest : (01 April 2015 - 01:28 AM) https://www.facebook...6388499/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:28 AM) https://www.facebook...0639644/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:26 AM) https://www.facebook...8918525/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:26 AM) https://www.facebook...2393154/?type=1
@  Contest : (01 April 2015 - 01:25 AM) https://www.facebook...16109769&type=1
@  matperaduan : (31 March 2015 - 05:29 AM) Hari terakhir utk dapatkan "keyboard case Targus Versavu utk iPad Air". Tak perlu pembelian atau slogan. http://bit.ly/versavu
@  Iswara96 : (30 March 2015 - 02:21 PM) Jom jd Jutawan. Sertai Peraduan Permanis Label Mania. Hadiah utama RM1,000,000. Hadiah pertama 5 unit BMW 320i.Ada juga hadiah mingguan RM500.00. Peraduan bermula 1 April. Layari laman webnya @ hubungi 1300301300.
@  matperaduan : (27 March 2015 - 10:57 AM) Win a superb-looking Samsung Galaxy Note Edge. No purchase needed to enter or win http://bit.ly/tropicanacontest4
@  Contest : (26 March 2015 - 07:42 PM) Dapt saguhati peraduan permanis, tapi kena pegi ambil sendiri..Dah la jauh..melepas cam tu je hadiah tu..huhu
@  Contest : (26 March 2015 - 07:41 PM) Please Someone Share contest that offer some money..LOL  :money:  :money:
@  matperaduan : (26 March 2015 - 07:05 PM) Win Yonex badminton set. No purchase needed. No slogan. http://bit.ly/win-yonex
@  AzizMostafa : (26 March 2015 - 02:49 PM) Mahu tulis Jawi dengan fon ini? http://typophile.com/files/PBMJ.pdf Senanag: http://typophile.com/node/120811
@  AzizMostafa : (26 March 2015 - 02:44 PM)

سنڠ

من

ريد أن تكتب الملايو بهذا الخط؟

http://typophile.com/files/PBMJ.pdf

Want to write Malay in this Font?

ماهو منوليس بهاس مليسيا دڠن فون اين؟!
@  Mohd Hasrul : (25 March 2015 - 07:56 PM) JOM menang 1 set  lengkap barangan badminton YONEX..Mai join ramai2.[font=arial, '黑体', '微软雅黑', '宋体', SimHei, STHeiti, SimSun, STSong, sans-serif]https://www.sunrisec...g/?r=CU6FWDGISL[/font]
@  Mohd Hasrul : (25 March 2015 - 07:54 PM) JOM menang 1 set  lengkap barangan badminton YONEX..Mai join ramai2 [font=arial, '黑体', '微软雅黑', '宋体', SimHei, STHeiti, SimSun, STSong, sans-serif]https://www.sunrisec...g/?r=CU6FWDGISL[/font]
@  matperaduan : (20 March 2015 - 09:49 AM) Nak menang Samsung Galaxy Tab S10.5 bernilailebih RM2,000! http://bit.ly/tropicanacontest3
@  matperaduan : (17 March 2015 - 10:25 PM) Jom cuba dapatkan iPad Air 2. Tak perlu slogan atau selfie. Pembelian tidak diperlukan. http://bit.ly/tropicanacontest2
@  AFAH4185 : (17 March 2015 - 08:40 PM) peraduan magnum walls sape dpt bmw tu
@  AFAH4185 : (17 March 2015 - 08:33 PM) tanya skit kome. ate dah ade ke pemenang redbull volkswagon polo tu. sebijik utk pmpuan sbijik utk lelaki
@  matperaduan : (13 March 2015 - 09:53 AM) Win and iPad Air 2 in this easy online contest. No slogan, purchase, or even selfie required - http://bit.ly/tropicanacontest
@  matpc : (11 March 2015 - 12:09 PM) Redeem FREE mobile reloads & shopping vouchers! http://goo.gl/ByLsCq
@  matperaduan : (07 March 2015 - 08:22 AM) Win iMac. Easy online contest. No purchase necessary: http://bit.ly/tropicanacontest
@  AzizMostafa : (03 March 2015 - 12:54 AM) Woi melayu! http://typophile.com/files/Match.pdf Jangan Terlepas! http://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  AzizMostafa : (03 March 2015 - 12:52 AM) Woi melayu! http://typophile.com/files/Match.pdf Jangan Terlepas! Ohttp://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  Ryanx : (02 March 2015 - 08:04 PM) https://anapp.me/f/CTK/+895/
@  AzizMostafa : (26 February 2015 - 01:16 PM) ...Lagipun ia tulisan jawi ini bahasa al-Quran. Kita harus pertahankannya untuk tatapan generasi akan datang. Kata Sulaiman Awang  http://www.mstar.com...at-duit-kertas/
@  AzizMostafa : (26 February 2015 - 12:50 AM) Semarak Jawu @ Khat http://www.emenang.c...a-pulau-pinang/
@  Contest : (25 February 2015 - 12:14 AM) Dulu reti juga tulis sikit2 khat nasakh, sekarang kalau tulis tak tau macam mana bentuknya..hehe
@  AzizMostafa : (24 February 2015 - 01:34 AM) Khat @ Win http://www.yipp.gov....a-pulau-pinang/
@  Contest : (23 February 2015 - 04:25 AM) Sebab nak ada GST kut. ada yang susah je .huhuh
@  Iswara96 : (23 February 2015 - 03:50 AM) 2015 x banyak peraduan
@  AzizMostafa : (22 February 2015 - 11:23 AM) Selamat Datang Ke Malaysia! 2015 http://www.emenang.c...a-malaysia-win/
@  magna_imperial : (17 February 2015 - 11:41 AM) Earn side income simply just by sharing! http://bit.ly/1wayqws
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 02:08 AM) Who has won  what? http://typophile.com...#comment-599435
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 02:03 AM) The winner is http://www.emenang.c...6-putera-mizai/

Congrats @ Thank you Mohamad Hilmi for flying High Jawi http://puteramizai.b...h/label/Semarak Jawi
@  AzizMostafa : (17 February 2015 - 01:36 AM)

Tahniah http://www.emenang.c...6-putera-mizai/ ! You are the the winner of http://www.emenang.c...enang-jawiware/
Congratulations again @ Thank you for flying High Jawi

@  AzizMostafa : (13 February 2015 - 01:57 PM)

Do not miss Photo Challenge! Snap Signboard Jawi @ Win Digital Jawi Kaligrafer http://www.emenang.c...enang-jawiware/  Semoga Bejaya

@  magna_imperial : (10 February 2015 - 11:59 AM) Earn side income simply just by sharing! http://bit.ly/1wayqws
@  AzizMostafa : (10 February 2015 - 11:31 AM) Jangan Terlepas! http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  matperaduan : (06 February 2015 - 10:03 PM) Last 2 days to win iPhone6. No purchase required to enter or win http://bit.ly/dealhero
@  matperaduan : (06 February 2015 - 10:01 PM) Upload your travel photos to win RM1000 travel voucher http://bit.ly/travelfunwin
@  magna_imperial : (04 February 2015 - 08:18 PM) Get Free Lactatyd 60ml! http://magna-imperia.../my-939138-6480
@  AzizMostafa : (04 February 2015 - 11:26 AM) جوم ماسوق ڤرتنديڠن فوتوݢرافي جاوي "ممبورو ڤاڤن تندا جاوي". هديه مناريق دسدياکن. واهاي ڤمينت ستيا توليسن جاوي، جوم سرتاي ڤرتنديڠن اين
http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  AzizMostafa : (04 February 2015 - 11:26 AM) Jom Masuk Pertandingan Fotografi Jawi "Memburu Papan Tanda Jawi". Hadiah menarik disediakan. Wahai peminat setia tulisan Jawi, jom sertai pertandingan ini. http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  matperaduan : (31 January 2015 - 10:21 PM) Menangi iPhone 6. Tiada pembelian diperlukan. Tiada slogan. Tak perlu selfie:  http://bit.ly/dealhero
@  AzizMostafa : (31 January 2015 - 11:56 AM) Selling Kebab, ayam @ ikan needs space @ a lot of effort @ time whereas marketing QB across Malay Nusantara needs not more than a website @ Bahasa Melayu. As for the website , we are willing to build for you as long as you rindu tulisan Jawi @ Khat asl reflected by your participations to all my Fly-high-Jawi contests. Why not together we start a healthy @ promising bizniz?!
@  Contest : (31 January 2015 - 02:43 AM) Don't know how to sell Qalambartar.If sell burger, kebab ayam can.
@  AzizMostafa : (30 January 2015 - 01:20 PM) Kenapa orang Melayu tak bizniz-minded?! http://www.salehsalmie.com/
@  AzizMostafa : (30 January 2015 - 01:16 PM) Well! Which is better? Getting Wang tunai for a while or buat duit dengan Qalambartar, tanpa pejabat, tanapa Pekerja?!
@  Contest : (30 January 2015 - 12:59 PM) @ AzizMostafa Not understand what you mean ? :sad:
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 06:32 PM) Well Contest!  Give someone a fish, and we feed him only for a day; teach him how to fish and he feeds himself forever?
http://www.emenang.c...n-minds-hearts/
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 06:30 PM) Well Contest!
http://www.emenang.c...n-minds-hearts/
@  Contest : (29 January 2015 - 05:03 PM) @AzizMostafa Kalau ada hadiah wang tunai, saya berminat untuk sertai .. :biggrin:  :biggrin:  :money:
@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 01:15 PM)

جوم ماسوق ڤرتنديڠن فوتوݢرافي جاوي "ممبورو ڤاڤن تندا جاوي". هديه مناريق دسدياکن. واهاي ڤمينت ستيا توليسن جاوي، جوم سرتاي ڤرتنديڠن اين http://www.emenang.c...enang-jawiware/

@  AzizMostafa : (29 January 2015 - 12:49 PM) Jom Masuk Pertandingan Fotografi Jawi "Memburu Papan Tanda Jawi". Hadiah menarik disediakan. Wahai peminat setia tulisan Jawi, jom sertai pertandingan ini. http://www.emenang.c...enang-jawiware/
@  magna_imperial : (27 January 2015 - 11:38 AM) To Admin: Please warn or ban users who copy & paste other user's contest link
@  liyanairah : (26 January 2015 - 11:11 PM) sbnrny tak faham contest iphone tu... haha
@  liyanairah : (26 January 2015 - 11:05 PM) klik klik klik :bbq: :mom: http://www.dealhero....way/?lucky=6499
@  liyanairah : (26 January 2015 - 10:57 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3351
@  Iswara96 : (26 January 2015 - 04:52 AM) Menang hadiah saguhati Peraduan Minum & Menang@Mydin anjuran Permanis Sandiland. Tak bestnya terpaksa gi KL utk collect hadiah "Man Utd Key Chain". Memang tak berbaloi, kalau ada yg berminat boleh contact saya.
@  matperaduan : (23 January 2015 - 08:05 AM) Win an iPhone6. No purchase required to enter or win - http://bit.ly/dealhero
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:29 PM) Earn free side income easily! http://bit.ly/1wayqws
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:25 PM) Win RM1,500 Ultimate Shopping Spree! http://blog.applecru...ree/?lucky=2995
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 05:24 PM) Win a Stephen Joseph Nap Mat worth RM179! http://blog.applecru...179/?lucky=2993
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 04:32 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3351
@  magna_imperial : (19 January 2015 - 04:26 PM) Iphone6 & Samsung Chromebook Lucky Draw Contest! http://www.dealhero....way/?lucky=3348
@  nanahana : (19 January 2015 - 09:24 AM) tq @Contest! sy pun terfikir mcm tu..tp still terfikir ada kemungkinan dia nk buat trick question. hehee
@  Contest : (17 January 2015 - 03:46 PM) saya buat betul, sebab 5 hadiah harian. kalau 49 hari 245 hadiah
@  nanahana : (17 January 2015 - 08:25 AM) salam..nak tanya siapa yg dah hantar contest nestle 8 prosperity..soalan no.2 tu jawapan BETUL ke SALAH? setiap hari or 49 hari? tricky.. tq!
@  Iswara96 : (15 January 2015 - 02:06 AM) @joji. In Shaa Allah. Petang tadi baru dpt borang. Mungkin minggu depan baru leh hantar. Saya pun nak menang gak. Rezki awal tahun. In Shaa Allah.
@  joji : (14 January 2015 - 05:58 PM) @iswara96, baru td g pos form untuk contest Nestle tu... hope permulaan tahun ni , menang la  :angel:
@  Iswara96 : (14 January 2015 - 01:16 AM) hadiah tunai RM888.00 utk 5 org selama 49 hari dr Nestle. http://www.nestle.com.my

Photo
- - - - -

[JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 10 March 2008 - 11:08 AM

[attachment=0]untitled19.JPG[/attachment]

TITLE: [JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI
PRIZE: xxx
DEADLINE: 25 Mei 2008.
WEBSITE/URL: http://www.mybbkul.o...Rules-Drill.pdf

DESCRIPTION:
PERTANDINGAN KAWAD KAKI Peraturan-peraturan Pertandingan 1. PENYERTAAN 1.1. Pertandingan ini hanya terbuka kepada Kompeni-kompeni yang telah berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Persatuan (Registrar of Societies) sebagai cawangan di bawah naungan pertubuhan induk Briged Putera Malaysia. 1.2. Setiap Kompeni hanya dibenarkan menghantar satu pasukan sahaja. 1.3. Peserta-peserta dan komander mestilah peserta Pesta. 1.4. Setiap pasukan mesti disertai oleh seorang (1) komander dan dua belas (12) atau lima belas (15) orang ahli. 1.5. Hanya ahli dalam lingkungan 12-19 tahun (ahli Senior Section) pada 1 Januari 2008 dibenarkan menyertai pertandingan kawad. Pengawai Tidak Bertauliah (NCO) dalam pasukan kawad haruslah tidak melebihi pangkat komander. Staf Sarjan dibenarkan mengambil bahagian sebagai komander pasukan. 1.6. Pegawai dan Primer tidak dibenarkan menyertai pertandingan. 1.7. Tarikh tutup menghantar borang penyertaan Pesta 2008 Competitions Entry e-Form adalah pada 31 Mac. 2008. Sila hantar senarai nama ahli-ahli pasukan dengan menggunakan borang Pesta 2008 Competition Team Information e-Form sebelum 25 Mei 2008. Email semua borang-borang atau pertanyaan kepada george@bbmalaysia.org. 2. PUSINGAN AWAL 2.1. Tiada pertandingan pusingan awal perlu dijalankan, jika pasukan bertanding hanya sembilan atau kurang dari sembilan pasukan. 2.2. Pertandingan pada peringkat pusingan awal berbentuk liga akan diadakan dengan berpandukan kepada syarat-syarat seperti berikut: 2.2.1. Tiga liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan jika terdapat 20 atau lebih pasukan bertanding. Dua pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir.
2.2.2. Dua liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan diadakan jika terdapat antara 10 hingga 19 pasukan bertanding. Tiga pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir. 2.3. Pertandingan pusingan awal akan diadakan di beberapa tapak pertandingan yang berasingan. 2.4. Perkumpulan pasukan adalah berdasarkan kepada sistem pasukan pilihan (seeding). 2.5. Pasukan pilihan (seeding) akan diputuskan oleh penganjur dan tidak boleh dibantah. 3. LIPUTAN SUKATAN & PEMARKAHAN 3.1 Kesemua hukuman adalah dalam Bahasa Malaysia dan mengikut Buku Panduan Kawad Briged Putera Malaysia Edisi 2005 (terkini). 3.2 Hukuman-hukuman pergerakan akan diedarkan pada bulan Feb. 2008. 3.3 Setiap pasukan akan ditempatkan di lokasi yang ditentukan di luar padang pertandingan dan akan dipanggil apabila tiba giliran untuk bertanding. 3.4 Markah akan diberikan berdasarkan kategori-kategori yang berikut: 3.4.1 Pakaian Seragam (Uniform) (15%) a. Field Service Cap & Cap badge. b. Haversack, slide & loop. c. Shirt, badges, pants & navy blue socks. d. Buckles, leather belt & shoes/boots. e. Penjagaan kebersihan badan fizikal. 3.4.2 Hukuman Pergerakan (Commands) (20%) 3.4.3 Kecergasan Pergerakan (Smartness in Movements) (25%) 3.4.4 Ketepatan Pergerakan (Accuracy of Movements) (25%) 3.4.5 Kemas and Segak (Physical Movement) (15%) 3.4.6 Markah akan dipotong (maksima 3%) apabila: a. Dropping of caps or haversack detached during competition (1%). b. Out of competition boundary (1%). c. Exceeding time limit (1%). 3.5 Komander serta 7 orang perserta dalam pasukan akan dipilih secara rambang (random) oleh pengadil untuk menjalani pemeriksaan pakaian seragam (uniform). Pengadil pemeriksaan pakaian seragam adalah terdiri daripada pegawai Briged Putera yang dilantik oleh Jawatankuasa Pertandingan.
3.3 Sewaktu pertandingan, komander pasukan tidak dibenarkan memberi hukuman dengan merujuk kepada kertas hukuman. Markah akan ditolak pada setiap hukuman dan pergerakan yang salah. 4 DEFINISI Perhatian: Peraturan-peraturan di bawah adalah sebagai panduan kasar untuk para hakim semasa membuat penilaian untuk pasukan-pasukan yang bertanding. 4.1 Pakaian Seragam (Uniform) Penilaian merangkumi tiga aspek utama: 4.1.1 Keadaan/penjagaan badan fizikal pencukuran janggut/misai, rambut, kuku dan lain-lain. 4.1.2 Keadaan/penjagaan pakaian seperti kap, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.1.3 Cara pemakaian pakaian seragam seperti topi, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.2 Hukuman Pergerakan (Command) Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.2.1 Kelantangan, kejelasan dan ketepatan hukuman. 4.2.2 Keserasian hukuman dengan pergerakan kawad. 4.2.3 Cara pemberian hukuman secara keseluruhan. 4.3 Pergerakan yang tajam dan segak Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.3.1 Kesegakan semasa dalam pelbagai kedudukan (eg : sedia, senang diri, pusing, dll). 4.3.2 Ketajaman pergerakan semasa bergerak dari satu kedudukan ke kedudukan yang berikut. 4.3.3 Pergerakan sebagai satu pasukan. 4.4 Ketepatan Pergerakan Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.4.1 ketepatan pergerakan secara bertempoh (timing) - contoh a. Tempoh cepat jalan 120 langkah / minit. b. Tempoh perlahan jalan - 60 langkah / minit. c. Tempoh berkumpulan harus sama.
4.4.2 ketepatan pergerakan secara berjarak (distance) contoh, dressing, Jarak seragam di antara ahli-ahli kawad. 4.4.3 ketepatan pergerakan secara kedudukan (position) contoh, Pergerakan MESTI dilaksanakan dalam kawasan padang kawad. 5 LATIHAN PERSEDIAAN SEMASA PESTA Pasukan hanya dibenarkan menjalankan latihan persediaan pada masa dan tempat yang ditetapkan oleh pihak penganjur Pesta. 6 KAEDAH PERTANDINGAN a. Satu sukatan kawad akan digunakan untuk semua pasukan. b. Sukatan kawad untuk pertandingan akan diedarkan 2 bulan sebelum tarikh pertandingan. Jangka masa yang diperlukan untuk melakukan pergerakan kawad akan diedarkan bersama-sama dengan sukatan kawad di atas. 7 PROSEDUR MELAPOR DAN KOMANDER a. Komander berkawad masuk ke dalam padang kawad melaporkan diri di hadapan Ketua Pengadil. Cara laporan adalah seperti berikut (pasukan bertanding berada di tengah padang kawad) : Komander: Tuan! Skuad daripada Kompeni meminta kebenaran untuk bertanding. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan! Selepas membuat laporan di atas, Komander akan meneruskan pertandingan. b. Komander akan melaporkan diri kepada Ketua Pengadil selepas pasukannya tamat bertanding. Cara laporan adalah seperti berikut : Komander: Tuan! Skuad daripada kompeni meminta kebenaran untuk keluar padang kawad. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan!
c. Komander seharuslah sentiasa berada di lokasi yang tetap semasa memberi hukuman. Beliau dibenarkan berpusing (separuh) ke kanan/kiri apabila pasukannya bergerak jauh ke tepi padang. d. SAIZ PADANG KAWAD (sebagai panduan sahaja) *Pihak Penganjur berhak membuat perubahan terhadap kaedah pertandingan di atas tiga puluh (30) hari sebelum hari pertandingan apabila keadaan tidak membenarkan keadah di atas dilaksanakan. Pasukan bertanding akan diberitahu sebarang perubahan yang telah dilakukan oleh pihak penganjur.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users