Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:35 PM) Power of Vaseline Contest! http://bit.ly/VaselinePowerContest
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:33 PM) Kiss Me Malaysia Selfie Contest! http://goo.gl/XlgJKS
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:32 PM) iProperty People's Choice Awards 2014 Contest! http://bit.ly/iPropPCA2014
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:30 PM) Firefly 'Count the Aircraft' Contest! http://www.fireflyz....nt-the-aircraft
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:29 PM) TGIF Contest! http://bit.ly/1zdxcas
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking http://bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  shahida : (27 October 2014 - 07:13 AM) salam... selamat pagi kawan2 semua... Lama tak boleh nak masuk forum... opis blok....
@  Contest : (26 October 2014 - 10:10 PM) http://www.nestle.co...contestform.pdf
@  Contest : (26 October 2014 - 09:53 PM) 30 november
@  AFAH4185 : (26 October 2014 - 03:15 PM) bila tarikh tutup mat kool tu. bleh gak cuba.... jemu dah mkn magnum je.
@  Contest : (26 October 2014 - 12:42 PM) lepas jumpa stick yang tulis 'mat kool' tu kemudian stick tu perlu hantar pulak.. dan  lepas hantar, stick tu, baru diberikan no. siri untuk menentukan pemenang..
@  Contest : (26 October 2014 - 12:39 PM) mat kool pun macam payah gak nak menang..
@  minibot : (26 October 2014 - 10:11 AM) me nak cuba mat kool. mana la tau dapat ps4 lagi beharga dari emas 1g tu.. hehehe.. ( my personal opinion yer tuan puan.)
@  minibot : (26 October 2014 - 10:05 AM) hello afah4185. gold coin lum rezki lg. tapi bila dapat tahu gold coin nyer hanya 1g terus tawar hati. rasa cam tak berbaloi kalau setakat nak dapat gold coin. emmm.. anyway gud luck.
@  AFAH4185 : (25 October 2014 - 05:39 PM) hi minibot. TQ atas jwpn. highest score aku pun cmtu gak. dh masuk games ke empat dh ni. jenuh dah mkn aiskrim. rasa nk mengatasi 4550 tu susah gak. Gold coin ada dpt x minibot. Takat ni aku x dpt gi.
@  Contest : (24 October 2014 - 10:47 AM) http://www.kopikomalaysia.com/
@  Contest : (24 October 2014 - 01:23 AM) slogan + hadiah wang tunai RM100 2x setiap hari http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  Contest : (24 October 2014 - 01:22 AM) http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  zuss : (23 October 2014 - 12:37 PM) https://www.facebook...?type=1
@  minibot : (23 October 2014 - 08:26 AM) sesaper yang finalis tu, bleh share jawapan anda disini. tq
@  minibot : (23 October 2014 - 08:25 AM) Results "Pilihan Bijak, Kesihatan Dijamin - Southernlion. http://southernlion....4_finalist.html
@  minibot : (23 October 2014 - 08:23 AM) hi afah4185. for markah tertinggi me got 4550 point but still not enough. me think you need to have the bonus 1000 (first time player) and use the facebook friend help. hope this membantu.
@  AFAH4185 : (21 October 2014 - 10:34 PM) sape de masuk magnum gold. brape markah highest korang.
@  zuss : (20 October 2014 - 11:08 AM) https://www.facebook...411987818892742
@  zuss : (20 October 2014 - 11:06 AM) http://mbg.com.my/MB...in-contest.html
@  zuss : (20 October 2014 - 11:05 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:04 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:03 AM) http://www.recycle-e...estLanding.aspx
@  zuss : (20 October 2014 - 11:02 AM) https://www.facebook...?type=1
@  Iswara96 : (20 October 2014 - 05:36 AM) Dah nak masuk hujung tahun biasanya takda peraduan gan hadiah besar. Ini jangkaan saya aje. Kena buat persediaan tuk tahun baru mungkin ada hadiah besar. In shaa Allah.
@  Contest : (19 October 2014 - 12:28 AM) share peraduan hadiah wang tunai please.. :biggrin:
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:03 PM) Get free points to redeem free gifts! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:01 PM) Get free RM25 credits! http://goo.gl/rtX27j
@  matperaduan : (10 October 2014 - 04:26 PM) Win an iPad Air http://bit.ly/mygravyt
@  Contest : (10 October 2014 - 02:07 PM) http://www.moe.gov.m...an-view?id=4446
@  zuss : (02 October 2014 - 04:18 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (02 October 2014 - 06:46 AM) https://www.facebook...cbeauty?fref=ts
@  Contest : (01 October 2014 - 07:47 AM) http://igemconferenc...my-green-ideas/
@  Contest : (29 September 2014 - 12:20 PM) dah beli 5 pek Dutch lady 1kg, Lima2 xde logo DL..
@  zuss : (29 September 2014 - 07:41 AM) https://www.facebook...846808008662927
@  zuss : (29 September 2014 - 07:37 AM) https://www.facebook...RedBullMalaysia
@  Contest : (29 September 2014 - 04:07 AM) x perlu borang, submit online je kat website dia.. kemudian simpan resit pembelian RM80 dan keatas.
@  chopperman : (28 September 2014 - 09:06 PM) jom cari borang kat kedai tu, contest
@  Contest : (27 September 2014 - 06:21 PM) semoga menang 10k.. :money:  :money:
@  zuss : (27 September 2014 - 02:19 PM) bagus lah u x mata duitan...kurang 1 saingan  :laugh:
@  Contest : (26 September 2014 - 07:57 PM) @zuss produk ni lain macam pulak, nak lalu dekat kedai dia pun dah segan. :lolu:
@  zuss : (26 September 2014 - 03:57 PM) @Contest....sini ada contest hadiah cash...tp u guna ke produk dia?  :biggrin:  https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (26 September 2014 - 03:51 PM) nestle ada kontes kt giant...pop rm35....hadiah shopping spree..
@  Contest : (26 September 2014 - 10:59 AM) x jadi join peraduan tu..huhu
@  chopperman : (26 September 2014 - 09:13 AM) nope.. biasa org jual cash voucher tu dgn org lain.. so baru dpt tunai.. hehe
@  Contest : (26 September 2014 - 08:18 AM) cash vuacher tu boleh tukar dengan wang tunai ke?
@  zuss : (25 September 2014 - 10:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (25 September 2014 - 10:01 PM) https://www.facebook...626272830774426
@  Contest : (22 September 2014 - 02:52 PM) tu susu untuk kanak-kanak la..kalau minum satg mana tau asyik tidur je nanti..haha
@  chopperman : (22 September 2014 - 02:09 PM) minum susu anda jadi sihat dan kuat!
@  zuss : (22 September 2014 - 07:44 AM) jual balik susu tu kt kwn2 yg ada anak kecil ..
@  Contest : (21 September 2014 - 10:58 PM) xde ke peraduan yang best yg tawarkan hadiah wang tunai.. ingat nak join promosi ducth lady tu, tapi nanti beli susu tu xtau nak buat apa pulak.. dah la susu untuk budak2..
@  zuss : (21 September 2014 - 07:32 AM) https://www.facebook...SAFI.MY?fref=ts
@  zuss : (21 September 2014 - 07:30 AM) https://www.facebook...alaysia?fref=ts
@  AzizMostafa : (20 September 2014 - 09:00 PM) Exchange Flowers @ Win http://maryamsoft.com/ar @ http://maryamsoft.com/en
@  zuss : (20 September 2014 - 07:45 AM) http://www.7eleven.c...onvenience.html
@  Iswara96 : (20 September 2014 - 05:45 AM) Tahniah. Proton mmg Hebat cuma saya je yg tak hebat. huhuhu
@  4zi : (19 September 2014 - 03:47 PM) Semlm proton shah alam tel...ingatkan mng keta tp saguhati...peti sejuk mini je,apapun alhamdulillah...tahniah kpd pemilik nama Proton Iriz sempena praduan 'Nama siapa hebat'
@  4zi : (19 September 2014 - 03:43 PM) Semlm proton sha
@  zuss : (17 September 2014 - 09:30 PM) https://www.facebook.com/DriveM7
@  zuss : (17 September 2014 - 09:29 PM) u r welcome  :)
@  chopperman : (17 September 2014 - 07:10 PM) tqvm zuss.. :)
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:12 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:11 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:08 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:07 AM) http://www.wallsinstantwin.com/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:33 PM) https://www.smartmom...menang/home/bm/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:31 PM) VICO winners http://www.maestrosw...m/en/activities
@  Iswara96 : (11 September 2014 - 04:34 AM) terimakasih sume. hadiah saguhati je bukannya Grand Prize.
@  AzizMostafa : (10 September 2014 - 08:52 PM)

تهنيئه اونتوق سموا ڤمنڠ

@  chopperman : (10 September 2014 - 08:33 PM) tahniah!
@  minibot : (10 September 2014 - 06:57 PM) Senarai pemenang italk. https://www.tm.com.m...es/winners.html
@  minibot : (10 September 2014 - 06:56 PM) Tahniah Iswara..
@  Contest : (10 September 2014 - 01:54 PM) @Iswara96 beribu-ribu taniah http://www.youtube.c...h?v=0X72EDKdexg
@  Iswara96 : (10 September 2014 - 05:22 AM) Menang hadiah saguhati (RM100)'Peraduan Pilihan Bijak,Kesihatan Dijamin' Southern Lion 2014.
@  Contest : (05 September 2014 - 09:24 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Contest : (05 September 2014 - 09:23 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...-country-level/
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:52 PM) @ Contest, Semoga Berjaya
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:51 PM) @ 6 more pages to go! http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Ryanx : (04 September 2014 - 10:03 AM) http://bit.ly/1lIOw2i
@  Contest : (02 September 2014 - 12:34 AM) http://www.southernl..._setia2014.html
@  Contest : (31 August 2014 - 01:40 PM) @AzizMostafa my submission http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  AzizMostafa : (30 August 2014 - 02:50 PM) Dot @ Win http://typophile.com/node/119072
@  chopperman : (27 August 2014 - 08:46 PM) tq iswara..
@  Iswara96 : (27 August 2014 - 04:11 AM) ada peraduan baru dr Nestle bermula 1 Sept POP RM30. hadiah berbentuk pelancungan.
@  minibot : (26 August 2014 - 06:26 PM) ok guys, updated senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...er-26082014.pdf
@  matperaduan : (20 August 2014 - 09:47 AM) lucky draw - http://bit.ly/1n7N4RD - byk hadiah2 menarik spt iPhone 5s, Samsung Galaxy S5, Samsung Note 3, Samsung 40” Smart TV, iPad Air...
@  Iswara96 : (15 August 2014 - 11:02 PM) cuba lagi.
@  minibot : (15 August 2014 - 05:52 PM) bagi yang terlepas senarai pemenang tea pot dekorasi kediaman http://fndairies.com...N119-winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:51 PM) senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...rize_winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:50 PM) selamat petang semua..
@  AzizMostafa : (12 August 2014 - 11:27 PM) gaza

Photo
- - - - -

[JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 10 March 2008 - 11:08 AM

[attachment=0]untitled19.JPG[/attachment]

TITLE: [JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI
PRIZE: xxx
DEADLINE: 25 Mei 2008.
WEBSITE/URL: http://www.mybbkul.o...Rules-Drill.pdf

DESCRIPTION:
PERTANDINGAN KAWAD KAKI Peraturan-peraturan Pertandingan 1. PENYERTAAN 1.1. Pertandingan ini hanya terbuka kepada Kompeni-kompeni yang telah berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Persatuan (Registrar of Societies) sebagai cawangan di bawah naungan pertubuhan induk Briged Putera Malaysia. 1.2. Setiap Kompeni hanya dibenarkan menghantar satu pasukan sahaja. 1.3. Peserta-peserta dan komander mestilah peserta Pesta. 1.4. Setiap pasukan mesti disertai oleh seorang (1) komander dan dua belas (12) atau lima belas (15) orang ahli. 1.5. Hanya ahli dalam lingkungan 12-19 tahun (ahli Senior Section) pada 1 Januari 2008 dibenarkan menyertai pertandingan kawad. Pengawai Tidak Bertauliah (NCO) dalam pasukan kawad haruslah tidak melebihi pangkat komander. Staf Sarjan dibenarkan mengambil bahagian sebagai komander pasukan. 1.6. Pegawai dan Primer tidak dibenarkan menyertai pertandingan. 1.7. Tarikh tutup menghantar borang penyertaan Pesta 2008 Competitions Entry e-Form adalah pada 31 Mac. 2008. Sila hantar senarai nama ahli-ahli pasukan dengan menggunakan borang Pesta 2008 Competition Team Information e-Form sebelum 25 Mei 2008. Email semua borang-borang atau pertanyaan kepada george@bbmalaysia.org. 2. PUSINGAN AWAL 2.1. Tiada pertandingan pusingan awal perlu dijalankan, jika pasukan bertanding hanya sembilan atau kurang dari sembilan pasukan. 2.2. Pertandingan pada peringkat pusingan awal berbentuk liga akan diadakan dengan berpandukan kepada syarat-syarat seperti berikut: 2.2.1. Tiga liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan jika terdapat 20 atau lebih pasukan bertanding. Dua pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir.
2.2.2. Dua liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan diadakan jika terdapat antara 10 hingga 19 pasukan bertanding. Tiga pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir. 2.3. Pertandingan pusingan awal akan diadakan di beberapa tapak pertandingan yang berasingan. 2.4. Perkumpulan pasukan adalah berdasarkan kepada sistem pasukan pilihan (seeding). 2.5. Pasukan pilihan (seeding) akan diputuskan oleh penganjur dan tidak boleh dibantah. 3. LIPUTAN SUKATAN & PEMARKAHAN 3.1 Kesemua hukuman adalah dalam Bahasa Malaysia dan mengikut Buku Panduan Kawad Briged Putera Malaysia Edisi 2005 (terkini). 3.2 Hukuman-hukuman pergerakan akan diedarkan pada bulan Feb. 2008. 3.3 Setiap pasukan akan ditempatkan di lokasi yang ditentukan di luar padang pertandingan dan akan dipanggil apabila tiba giliran untuk bertanding. 3.4 Markah akan diberikan berdasarkan kategori-kategori yang berikut: 3.4.1 Pakaian Seragam (Uniform) (15%) a. Field Service Cap & Cap badge. b. Haversack, slide & loop. c. Shirt, badges, pants & navy blue socks. d. Buckles, leather belt & shoes/boots. e. Penjagaan kebersihan badan fizikal. 3.4.2 Hukuman Pergerakan (Commands) (20%) 3.4.3 Kecergasan Pergerakan (Smartness in Movements) (25%) 3.4.4 Ketepatan Pergerakan (Accuracy of Movements) (25%) 3.4.5 Kemas and Segak (Physical Movement) (15%) 3.4.6 Markah akan dipotong (maksima 3%) apabila: a. Dropping of caps or haversack detached during competition (1%). b. Out of competition boundary (1%). c. Exceeding time limit (1%). 3.5 Komander serta 7 orang perserta dalam pasukan akan dipilih secara rambang (random) oleh pengadil untuk menjalani pemeriksaan pakaian seragam (uniform). Pengadil pemeriksaan pakaian seragam adalah terdiri daripada pegawai Briged Putera yang dilantik oleh Jawatankuasa Pertandingan.
3.3 Sewaktu pertandingan, komander pasukan tidak dibenarkan memberi hukuman dengan merujuk kepada kertas hukuman. Markah akan ditolak pada setiap hukuman dan pergerakan yang salah. 4 DEFINISI Perhatian: Peraturan-peraturan di bawah adalah sebagai panduan kasar untuk para hakim semasa membuat penilaian untuk pasukan-pasukan yang bertanding. 4.1 Pakaian Seragam (Uniform) Penilaian merangkumi tiga aspek utama: 4.1.1 Keadaan/penjagaan badan fizikal pencukuran janggut/misai, rambut, kuku dan lain-lain. 4.1.2 Keadaan/penjagaan pakaian seperti kap, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.1.3 Cara pemakaian pakaian seragam seperti topi, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.2 Hukuman Pergerakan (Command) Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.2.1 Kelantangan, kejelasan dan ketepatan hukuman. 4.2.2 Keserasian hukuman dengan pergerakan kawad. 4.2.3 Cara pemberian hukuman secara keseluruhan. 4.3 Pergerakan yang tajam dan segak Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.3.1 Kesegakan semasa dalam pelbagai kedudukan (eg : sedia, senang diri, pusing, dll). 4.3.2 Ketajaman pergerakan semasa bergerak dari satu kedudukan ke kedudukan yang berikut. 4.3.3 Pergerakan sebagai satu pasukan. 4.4 Ketepatan Pergerakan Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.4.1 ketepatan pergerakan secara bertempoh (timing) - contoh a. Tempoh cepat jalan 120 langkah / minit. b. Tempoh perlahan jalan - 60 langkah / minit. c. Tempoh berkumpulan harus sama.
4.4.2 ketepatan pergerakan secara berjarak (distance) contoh, dressing, Jarak seragam di antara ahli-ahli kawad. 4.4.3 ketepatan pergerakan secara kedudukan (position) contoh, Pergerakan MESTI dilaksanakan dalam kawasan padang kawad. 5 LATIHAN PERSEDIAAN SEMASA PESTA Pasukan hanya dibenarkan menjalankan latihan persediaan pada masa dan tempat yang ditetapkan oleh pihak penganjur Pesta. 6 KAEDAH PERTANDINGAN a. Satu sukatan kawad akan digunakan untuk semua pasukan. b. Sukatan kawad untuk pertandingan akan diedarkan 2 bulan sebelum tarikh pertandingan. Jangka masa yang diperlukan untuk melakukan pergerakan kawad akan diedarkan bersama-sama dengan sukatan kawad di atas. 7 PROSEDUR MELAPOR DAN KOMANDER a. Komander berkawad masuk ke dalam padang kawad melaporkan diri di hadapan Ketua Pengadil. Cara laporan adalah seperti berikut (pasukan bertanding berada di tengah padang kawad) : Komander: Tuan! Skuad daripada Kompeni meminta kebenaran untuk bertanding. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan! Selepas membuat laporan di atas, Komander akan meneruskan pertandingan. b. Komander akan melaporkan diri kepada Ketua Pengadil selepas pasukannya tamat bertanding. Cara laporan adalah seperti berikut : Komander: Tuan! Skuad daripada kompeni meminta kebenaran untuk keluar padang kawad. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan!
c. Komander seharuslah sentiasa berada di lokasi yang tetap semasa memberi hukuman. Beliau dibenarkan berpusing (separuh) ke kanan/kiri apabila pasukannya bergerak jauh ke tepi padang. d. SAIZ PADANG KAWAD (sebagai panduan sahaja) *Pihak Penganjur berhak membuat perubahan terhadap kaedah pertandingan di atas tiga puluh (30) hari sebelum hari pertandingan apabila keadaan tidak membenarkan keadah di atas dilaksanakan. Pasukan bertanding akan diberitahu sebarang perubahan yang telah dilakukan oleh pihak penganjur.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users