Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) lol.. sendiri tanya, sendiri jawap, haha
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) https://www.facebook...152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:17 PM) ok dah dapat jawapan dia dah..https://www.facebook.com/NestleDrumstick/photos/pb.213756947264.-2207520000.1416917785./10152733023422265/?type=3&src=https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10666015_10152733023422265_5415256365492238027_n.jpg?oh=c73a0e907760bb18819022b126f04a7c&oe=54D8B8AD&__gda__=1426866713_4f3dd90dee3a8e5c54dba80fa03025b1&size=851,315&fbid=10152733023422265
@  Contest : (25 November 2014 - 08:15 PM) *paccking yang baru ni
@  Contest : (25 November 2014 - 08:14 PM) nak tanya Aiskrim Drumstick vanilla packing dia warna biru tau kuning
@  Contest : (25 November 2014 - 12:56 PM) yg lagi 2 pemenang tu dipilih secara rawak, (lucky draw)
@  Contest : (25 November 2014 - 12:55 PM) pemenangg yang highest tu tu mungkin diorang spend 20k atau 30k.
@  Contest : (25 November 2014 - 12:53 PM) Harga Chevrolet Sonic Hatchback RM78,888 http://www.chevrolet...sonic-hatchback
@  Contest : (25 November 2014 - 12:51 PM) orang yng menang hadiah utama tu mungkin dia beli banyak2 time bulan posa ritu, pastu bg sedara , keluarga dia minum..hehe
@  Contest : (25 November 2014 - 12:49 PM) contoh: 1 botol air revive katakanlah purata harga dia RM2.80 sebotol. 2.80X3,000 =8400
@  Contest : (25 November 2014 - 11:39 AM) ehh silap, hadiah keempat cd dan hadiah kelima baju pepsi
@  Contest : (25 November 2014 - 11:38 AM) http://1.bp.blogspot...00/DSCN9423.JPG
@  Contest : (25 November 2014 - 11:36 AM) hadiah keempat cd dan baju
@  Iswara96 : (25 November 2014 - 04:55 AM) menang hadiah ke-4 Peradian Revive Rev-kan Bola, kalau x silap hadiahnya Baucer Nike RM100. Dengar cite ada yg hantar 3,000 borang tapi masih x menang Hadiah Utama iaitu kete Chevrolet. Agaknya yg menang tu hantar berapa ribu borang?
@  magna_imperial : (21 November 2014 - 02:53 PM) Please show your support by visiting this link! Not Spam! http://bit.ly/11yUjas
@  magna_imperial : (21 November 2014 - 02:52 PM) Get Free RM25 Credit! http://goo.gl/rtX27j
@  Contest : (21 November 2014 - 02:07 PM) "ZESPRI is amazing because.....”
@  Contest : (21 November 2014 - 02:06 PM) Give me idea, i want join this clogan contest. Want submit 10 entry..haha
@  Iswara96 : (21 November 2014 - 03:44 AM) alhamdulillah. hujan yang berterusan dari jumaat lepas baru reda. mudah2an esok mentari akan bersinar di kuala terengganu.
@  Contest : (20 November 2014 - 02:02 PM) tapi hadiahnya menarik 26 hadiah setiap bulan
@  Contest : (20 November 2014 - 02:02 PM) pemenanng dikira berdasrkan mata tertinggi.
@  Contest : (20 November 2014 - 02:01 PM) tadi ada jumpa borang peraduan darlie kat kedai
@  chopperman : (19 November 2014 - 08:27 PM) hehe...
@  Contest : (19 November 2014 - 05:28 PM) atau lebih senang jangan join perdauan yg jenis macam tu.
@  Contest : (19 November 2014 - 05:25 PM) tu la.. kalau ada bajet lebih je sesuai nak join yg jenis macam tu.. x la rasa kecewa sangat dan boleh bg2 free je barang2 kat kawan
@  minibot : (19 November 2014 - 05:04 PM) HP contest banyak risiko yer kengkawan.. kalau tak bersedia sure kuciwa.
@  Contest : (19 November 2014 - 05:02 PM) ooo :)
@  minibot : (19 November 2014 - 05:00 PM) @Contest : nestle yang sambil beramal tu.. heheh takde rezki disitu.
@  minibot : (19 November 2014 - 04:58 PM) berkaitan contest HP tu.. sangat sukar untuk predict berapa banyak pemenang GP hantar.. CHK otai HP pun, contest mamee no. 1 result 17/11 winner dapat no. 3 je..
@  Contest : (19 November 2014 - 04:56 PM) @minibot:  peraduan apa hntar banyak jawapan salah tu.
@  minibot : (19 November 2014 - 04:55 PM) @Contest : untuk aiskrim drumstick tu saya jawab no.1 betul, no.2 salah. semoga geng emenang berjaya. tapi jawapan kena betul dulu. kalau salah macam saya aritu hantar byk pun tak guna.. rezki saya kat tempat lain agaknya.
@  Contest : (19 November 2014 - 04:35 PM) https://www.facebook...elevant_count=1
@  Contest : (19 November 2014 - 04:27 PM) https://www.facebook...52746677759654/
@  Contest : (19 November 2014 - 04:23 PM) Jawapan no.2, betul atau salah?
@  Contest : (19 November 2014 - 04:22 PM) Aiskrim Drumstick contest http://www.nestle.co...contestform.pdf
@  Contest : (19 November 2014 - 04:21 PM) https://www.facebook...8502265/?type=1
@  Contest : (18 November 2014 - 05:54 PM) atau kalau ada jamuan hari jadi, sesuailah beli banyak2 potato chips bg tetamu makan.
@  Contest : (18 November 2014 - 05:52 PM) peraduan tu sesuai untuk tokei kedai makan je,
@  minibot : (18 November 2014 - 05:44 PM) heheh.. betul tu @Contest. susah.. kalau dapat iphone6 je berbaloi, kalau tak berjaya.. mmg makan mamee je la..
@  Contest : (18 November 2014 - 03:45 PM) macam susah je nak menang
@  Contest : (18 November 2014 - 02:51 PM) hadiah utama pun 1 je sehari
@  Contest : (18 November 2014 - 02:51 PM) contest mamee tu pemenang ditentukan berdasarkan mata tertinggi
@  minibot : (18 November 2014 - 02:12 PM) go..go... en. chopp. keep up the grrrreat work maintaining emenang. :D
@  minibot : (18 November 2014 - 02:09 PM) link yang betul https://www.facebook.../mymameemonster
@  minibot : (18 November 2014 - 02:09 PM) Raikan No. 1 Mamee Contest.
https://www.facebook...eemonster  klik pada tab Raikan No. 1 Mamee Contest. hadiah sebuah IPhone 6 untuk 100 hari.
@  chopperman : (17 November 2014 - 04:01 PM) tx boon n tx all for the support. :)
@  Boon : (17 November 2014 - 01:16 PM) http://www.ikcontest.com.my
@  Contest : (16 November 2014 - 04:13 PM) Peraduan Beli & mnnang http://belimenang.ep....com/terma.html
@  Iswara96 : (16 November 2014 - 03:33 AM) lega rasa
@  Contest : (15 November 2014 - 08:46 AM) Peraduan SMS & Menang Dutch Lady at Giant http://www.biarbetul...sms_contest.php
@  chopperman : (15 November 2014 - 06:52 AM) Hi guys. We finally fix the login form. Sry for the troubles.
@  Boon : (09 November 2014 - 10:11 PM) http://www.chipsmore.com.my/funhunt/
@  Contest : (08 November 2014 - 10:39 PM) ada umumkan mungkin kita terlepas pandang.. selalunya peraduan yg besar2 diorang umumkan.. hadiah yg kecik je kut yg x umumkan.
@  AFAH4185 : (08 November 2014 - 07:11 PM) selama korang masuk peraduan ni, ada x peraduan yg xde keputusan pemenangnya. Aku rasa ada beberapa peraduan yang aku masuk rasanya x umum2kan pun pemenangnya. Perlu x ada satu badan bebas / khas sebagai pemantau dalam peraduan ini. ianya bagi mengelakkan penipuan dikalangan peminat2 peraduan ini. setuju tak?
@  Contest : (08 November 2014 - 07:09 AM) Peraduan dimana kau peraduan.. peraduan dah kurang sekarang ni. :sick:
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:35 PM) Power of Vaseline Contest! http://bit.ly/VaselinePowerContest
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:33 PM) Kiss Me Malaysia Selfie Contest! http://goo.gl/XlgJKS
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:32 PM) iProperty People's Choice Awards 2014 Contest! http://bit.ly/iPropPCA2014
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:30 PM) Firefly 'Count the Aircraft' Contest! http://www.fireflyz....nt-the-aircraft
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:29 PM) TGIF Contest! http://bit.ly/1zdxcas
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking http://bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  magna_imperial : (27 October 2014 - 09:23 PM) Please lend your support by clicking bit.ly/11yUjas (not spam)
Thank you!
@  shahida : (27 October 2014 - 07:13 AM) salam... selamat pagi kawan2 semua... Lama tak boleh nak masuk forum... opis blok....
@  Contest : (26 October 2014 - 10:10 PM) http://www.nestle.co...contestform.pdf
@  Contest : (26 October 2014 - 09:53 PM) 30 november
@  AFAH4185 : (26 October 2014 - 03:15 PM) bila tarikh tutup mat kool tu. bleh gak cuba.... jemu dah mkn magnum je.
@  Contest : (26 October 2014 - 12:42 PM) lepas jumpa stick yang tulis 'mat kool' tu kemudian stick tu perlu hantar pulak.. dan  lepas hantar, stick tu, baru diberikan no. siri untuk menentukan pemenang..
@  Contest : (26 October 2014 - 12:39 PM) mat kool pun macam payah gak nak menang..
@  minibot : (26 October 2014 - 10:11 AM) me nak cuba mat kool. mana la tau dapat ps4 lagi beharga dari emas 1g tu.. hehehe.. ( my personal opinion yer tuan puan.)
@  minibot : (26 October 2014 - 10:05 AM) hello afah4185. gold coin lum rezki lg. tapi bila dapat tahu gold coin nyer hanya 1g terus tawar hati. rasa cam tak berbaloi kalau setakat nak dapat gold coin. emmm.. anyway gud luck.
@  AFAH4185 : (25 October 2014 - 05:39 PM) hi minibot. TQ atas jwpn. highest score aku pun cmtu gak. dh masuk games ke empat dh ni. jenuh dah mkn aiskrim. rasa nk mengatasi 4550 tu susah gak. Gold coin ada dpt x minibot. Takat ni aku x dpt gi.
@  Contest : (24 October 2014 - 10:47 AM) http://www.kopikomalaysia.com/
@  Contest : (24 October 2014 - 01:23 AM) slogan + hadiah wang tunai RM100 2x setiap hari http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  Contest : (24 October 2014 - 01:22 AM) http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  zuss : (23 October 2014 - 12:37 PM) https://www.facebook...?type=1
@  minibot : (23 October 2014 - 08:26 AM) sesaper yang finalis tu, bleh share jawapan anda disini. tq
@  minibot : (23 October 2014 - 08:25 AM) Results "Pilihan Bijak, Kesihatan Dijamin - Southernlion. http://southernlion....4_finalist.html
@  minibot : (23 October 2014 - 08:23 AM) hi afah4185. for markah tertinggi me got 4550 point but still not enough. me think you need to have the bonus 1000 (first time player) and use the facebook friend help. hope this membantu.
@  AFAH4185 : (21 October 2014 - 10:34 PM) sape de masuk magnum gold. brape markah highest korang.
@  zuss : (20 October 2014 - 11:08 AM) https://www.facebook...411987818892742
@  zuss : (20 October 2014 - 11:06 AM) http://mbg.com.my/MB...in-contest.html
@  zuss : (20 October 2014 - 11:05 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:04 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:03 AM) http://www.recycle-e...estLanding.aspx
@  zuss : (20 October 2014 - 11:02 AM) https://www.facebook...?type=1
@  Iswara96 : (20 October 2014 - 05:36 AM) Dah nak masuk hujung tahun biasanya takda peraduan gan hadiah besar. Ini jangkaan saya aje. Kena buat persediaan tuk tahun baru mungkin ada hadiah besar. In shaa Allah.
@  Contest : (19 October 2014 - 12:28 AM) share peraduan hadiah wang tunai please.. :biggrin:
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:03 PM) Get free points to redeem free gifts! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:01 PM) Get free RM25 credits! http://goo.gl/rtX27j
@  matperaduan : (10 October 2014 - 04:26 PM) Win an iPad Air http://bit.ly/mygravyt
@  Contest : (10 October 2014 - 02:07 PM) http://www.moe.gov.m...an-view?id=4446
@  zuss : (02 October 2014 - 04:18 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (02 October 2014 - 06:46 AM) https://www.facebook...cbeauty?fref=ts
@  Contest : (01 October 2014 - 07:47 AM) http://igemconferenc...my-green-ideas/
@  Contest : (29 September 2014 - 12:20 PM) dah beli 5 pek Dutch lady 1kg, Lima2 xde logo DL..
@  zuss : (29 September 2014 - 07:41 AM) https://www.facebook...846808008662927
@  zuss : (29 September 2014 - 07:37 AM) https://www.facebook...RedBullMalaysia
@  Contest : (29 September 2014 - 04:07 AM) x perlu borang, submit online je kat website dia.. kemudian simpan resit pembelian RM80 dan keatas.
@  chopperman : (28 September 2014 - 09:06 PM) jom cari borang kat kedai tu, contest
@  Contest : (27 September 2014 - 06:21 PM) semoga menang 10k.. :money:  :money:

Photo
- - - - -

[JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 longlivemusic

longlivemusic

    Fellowship Comper

  • Exclusive Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,139 posts

Posted 10 March 2008 - 11:08 AM

[attachment=0]untitled19.JPG[/attachment]

TITLE: [JOIN] PERTANDINGAN KAWAD KAKI
PRIZE: xxx
DEADLINE: 25 Mei 2008.
WEBSITE/URL: http://www.mybbkul.o...Rules-Drill.pdf

DESCRIPTION:
PERTANDINGAN KAWAD KAKI Peraturan-peraturan Pertandingan 1. PENYERTAAN 1.1. Pertandingan ini hanya terbuka kepada Kompeni-kompeni yang telah berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Persatuan (Registrar of Societies) sebagai cawangan di bawah naungan pertubuhan induk Briged Putera Malaysia. 1.2. Setiap Kompeni hanya dibenarkan menghantar satu pasukan sahaja. 1.3. Peserta-peserta dan komander mestilah peserta Pesta. 1.4. Setiap pasukan mesti disertai oleh seorang (1) komander dan dua belas (12) atau lima belas (15) orang ahli. 1.5. Hanya ahli dalam lingkungan 12-19 tahun (ahli Senior Section) pada 1 Januari 2008 dibenarkan menyertai pertandingan kawad. Pengawai Tidak Bertauliah (NCO) dalam pasukan kawad haruslah tidak melebihi pangkat komander. Staf Sarjan dibenarkan mengambil bahagian sebagai komander pasukan. 1.6. Pegawai dan Primer tidak dibenarkan menyertai pertandingan. 1.7. Tarikh tutup menghantar borang penyertaan Pesta 2008 Competitions Entry e-Form adalah pada 31 Mac. 2008. Sila hantar senarai nama ahli-ahli pasukan dengan menggunakan borang Pesta 2008 Competition Team Information e-Form sebelum 25 Mei 2008. Email semua borang-borang atau pertanyaan kepada george@bbmalaysia.org. 2. PUSINGAN AWAL 2.1. Tiada pertandingan pusingan awal perlu dijalankan, jika pasukan bertanding hanya sembilan atau kurang dari sembilan pasukan. 2.2. Pertandingan pada peringkat pusingan awal berbentuk liga akan diadakan dengan berpandukan kepada syarat-syarat seperti berikut: 2.2.1. Tiga liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan jika terdapat 20 atau lebih pasukan bertanding. Dua pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir.
2.2.2. Dua liga (kumpulan) pertandingan akan diadakan diadakan jika terdapat antara 10 hingga 19 pasukan bertanding. Tiga pasukan terbaik dari setiap liga akan layak ke peringkat akhir. 2.3. Pertandingan pusingan awal akan diadakan di beberapa tapak pertandingan yang berasingan. 2.4. Perkumpulan pasukan adalah berdasarkan kepada sistem pasukan pilihan (seeding). 2.5. Pasukan pilihan (seeding) akan diputuskan oleh penganjur dan tidak boleh dibantah. 3. LIPUTAN SUKATAN & PEMARKAHAN 3.1 Kesemua hukuman adalah dalam Bahasa Malaysia dan mengikut Buku Panduan Kawad Briged Putera Malaysia Edisi 2005 (terkini). 3.2 Hukuman-hukuman pergerakan akan diedarkan pada bulan Feb. 2008. 3.3 Setiap pasukan akan ditempatkan di lokasi yang ditentukan di luar padang pertandingan dan akan dipanggil apabila tiba giliran untuk bertanding. 3.4 Markah akan diberikan berdasarkan kategori-kategori yang berikut: 3.4.1 Pakaian Seragam (Uniform) (15%) a. Field Service Cap & Cap badge. b. Haversack, slide & loop. c. Shirt, badges, pants & navy blue socks. d. Buckles, leather belt & shoes/boots. e. Penjagaan kebersihan badan fizikal. 3.4.2 Hukuman Pergerakan (Commands) (20%) 3.4.3 Kecergasan Pergerakan (Smartness in Movements) (25%) 3.4.4 Ketepatan Pergerakan (Accuracy of Movements) (25%) 3.4.5 Kemas and Segak (Physical Movement) (15%) 3.4.6 Markah akan dipotong (maksima 3%) apabila: a. Dropping of caps or haversack detached during competition (1%). b. Out of competition boundary (1%). c. Exceeding time limit (1%). 3.5 Komander serta 7 orang perserta dalam pasukan akan dipilih secara rambang (random) oleh pengadil untuk menjalani pemeriksaan pakaian seragam (uniform). Pengadil pemeriksaan pakaian seragam adalah terdiri daripada pegawai Briged Putera yang dilantik oleh Jawatankuasa Pertandingan.
3.3 Sewaktu pertandingan, komander pasukan tidak dibenarkan memberi hukuman dengan merujuk kepada kertas hukuman. Markah akan ditolak pada setiap hukuman dan pergerakan yang salah. 4 DEFINISI Perhatian: Peraturan-peraturan di bawah adalah sebagai panduan kasar untuk para hakim semasa membuat penilaian untuk pasukan-pasukan yang bertanding. 4.1 Pakaian Seragam (Uniform) Penilaian merangkumi tiga aspek utama: 4.1.1 Keadaan/penjagaan badan fizikal pencukuran janggut/misai, rambut, kuku dan lain-lain. 4.1.2 Keadaan/penjagaan pakaian seperti kap, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.1.3 Cara pemakaian pakaian seragam seperti topi, kasut, baju, seluar, tali pinggang, lencana-lencana, haversack dan lain-lain. 4.2 Hukuman Pergerakan (Command) Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.2.1 Kelantangan, kejelasan dan ketepatan hukuman. 4.2.2 Keserasian hukuman dengan pergerakan kawad. 4.2.3 Cara pemberian hukuman secara keseluruhan. 4.3 Pergerakan yang tajam dan segak Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.3.1 Kesegakan semasa dalam pelbagai kedudukan (eg : sedia, senang diri, pusing, dll). 4.3.2 Ketajaman pergerakan semasa bergerak dari satu kedudukan ke kedudukan yang berikut. 4.3.3 Pergerakan sebagai satu pasukan. 4.4 Ketepatan Pergerakan Sebagai panduan kasar, aspek penilaian meliputi: 4.4.1 ketepatan pergerakan secara bertempoh (timing) - contoh a. Tempoh cepat jalan 120 langkah / minit. b. Tempoh perlahan jalan - 60 langkah / minit. c. Tempoh berkumpulan harus sama.
4.4.2 ketepatan pergerakan secara berjarak (distance) contoh, dressing, Jarak seragam di antara ahli-ahli kawad. 4.4.3 ketepatan pergerakan secara kedudukan (position) contoh, Pergerakan MESTI dilaksanakan dalam kawasan padang kawad. 5 LATIHAN PERSEDIAAN SEMASA PESTA Pasukan hanya dibenarkan menjalankan latihan persediaan pada masa dan tempat yang ditetapkan oleh pihak penganjur Pesta. 6 KAEDAH PERTANDINGAN a. Satu sukatan kawad akan digunakan untuk semua pasukan. b. Sukatan kawad untuk pertandingan akan diedarkan 2 bulan sebelum tarikh pertandingan. Jangka masa yang diperlukan untuk melakukan pergerakan kawad akan diedarkan bersama-sama dengan sukatan kawad di atas. 7 PROSEDUR MELAPOR DAN KOMANDER a. Komander berkawad masuk ke dalam padang kawad melaporkan diri di hadapan Ketua Pengadil. Cara laporan adalah seperti berikut (pasukan bertanding berada di tengah padang kawad) : Komander: Tuan! Skuad daripada Kompeni meminta kebenaran untuk bertanding. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan! Selepas membuat laporan di atas, Komander akan meneruskan pertandingan. b. Komander akan melaporkan diri kepada Ketua Pengadil selepas pasukannya tamat bertanding. Cara laporan adalah seperti berikut : Komander: Tuan! Skuad daripada kompeni meminta kebenaran untuk keluar padang kawad. Ketua Pengadil: Dibenarkan Komander: Terima kasih tuan!
c. Komander seharuslah sentiasa berada di lokasi yang tetap semasa memberi hukuman. Beliau dibenarkan berpusing (separuh) ke kanan/kiri apabila pasukannya bergerak jauh ke tepi padang. d. SAIZ PADANG KAWAD (sebagai panduan sahaja) *Pihak Penganjur berhak membuat perubahan terhadap kaedah pertandingan di atas tiga puluh (30) hari sebelum hari pertandingan apabila keadaan tidak membenarkan keadah di atas dilaksanakan. Pasukan bertanding akan diberitahu sebarang perubahan yang telah dilakukan oleh pihak penganjur.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users