Jump to content

Welcome to our forums!

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to check out the latest prizes & competition, discuss, share and private message with other members of our community.

Toggle shoutbox Comper's Chit-Chat

To avoid any spamming, we have decided to remove some categories that is no longer being used. Hopefully this would make it easier for compers to focus on the contest info and improve the site loading time.
@  Contest : (24 October 2014 - 10:47 AM) http://www.kopikomalaysia.com/
@  Contest : (24 October 2014 - 01:23 AM) slogan + hadiah wang tunai RM100 2x setiap hari http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  Contest : (24 October 2014 - 01:22 AM) http://www.zespri.co...iveaway-how.asp
@  zuss : (23 October 2014 - 12:37 PM) https://www.facebook...?type=1
@  minibot : (23 October 2014 - 08:26 AM) sesaper yang finalis tu, bleh share jawapan anda disini. tq
@  minibot : (23 October 2014 - 08:25 AM) Results "Pilihan Bijak, Kesihatan Dijamin - Southernlion. http://southernlion....4_finalist.html
@  minibot : (23 October 2014 - 08:23 AM) hi afah4185. for markah tertinggi me got 4550 point but still not enough. me think you need to have the bonus 1000 (first time player) and use the facebook friend help. hope this membantu.
@  AFAH4185 : (21 October 2014 - 10:34 PM) sape de masuk magnum gold. brape markah highest korang.
@  zuss : (20 October 2014 - 11:08 AM) https://www.facebook...411987818892742
@  zuss : (20 October 2014 - 11:06 AM) http://mbg.com.my/MB...in-contest.html
@  zuss : (20 October 2014 - 11:05 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:04 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (20 October 2014 - 11:03 AM) http://www.recycle-e...estLanding.aspx
@  zuss : (20 October 2014 - 11:02 AM) https://www.facebook...?type=1
@  Iswara96 : (20 October 2014 - 05:36 AM) Dah nak masuk hujung tahun biasanya takda peraduan gan hadiah besar. Ini jangkaan saya aje. Kena buat persediaan tuk tahun baru mungkin ada hadiah besar. In shaa Allah.
@  Contest : (19 October 2014 - 12:28 AM) share peraduan hadiah wang tunai please.. :biggrin:
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:03 PM) Get free points to redeem free gifts! http://www.whohaa.co...?referral=51141
@  magna_imperial : (13 October 2014 - 04:01 PM) Get free RM25 credits! http://goo.gl/rtX27j
@  matperaduan : (10 October 2014 - 04:26 PM) Win an iPad Air http://bit.ly/mygravyt
@  Contest : (10 October 2014 - 02:07 PM) http://www.moe.gov.m...an-view?id=4446
@  zuss : (02 October 2014 - 04:18 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (02 October 2014 - 06:46 AM) https://www.facebook...cbeauty?fref=ts
@  Contest : (01 October 2014 - 07:47 AM) http://igemconferenc...my-green-ideas/
@  Contest : (29 September 2014 - 12:20 PM) dah beli 5 pek Dutch lady 1kg, Lima2 xde logo DL..
@  zuss : (29 September 2014 - 07:41 AM) https://www.facebook...846808008662927
@  zuss : (29 September 2014 - 07:37 AM) https://www.facebook...RedBullMalaysia
@  Contest : (29 September 2014 - 04:07 AM) x perlu borang, submit online je kat website dia.. kemudian simpan resit pembelian RM80 dan keatas.
@  chopperman : (28 September 2014 - 09:06 PM) jom cari borang kat kedai tu, contest
@  Contest : (27 September 2014 - 06:21 PM) semoga menang 10k.. :money:  :money:
@  zuss : (27 September 2014 - 02:19 PM) bagus lah u x mata duitan...kurang 1 saingan  :laugh:
@  Contest : (26 September 2014 - 07:57 PM) @zuss produk ni lain macam pulak, nak lalu dekat kedai dia pun dah segan. :lolu:
@  zuss : (26 September 2014 - 03:57 PM) @Contest....sini ada contest hadiah cash...tp u guna ke produk dia?  :biggrin:  https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (26 September 2014 - 03:51 PM) nestle ada kontes kt giant...pop rm35....hadiah shopping spree..
@  Contest : (26 September 2014 - 10:59 AM) x jadi join peraduan tu..huhu
@  chopperman : (26 September 2014 - 09:13 AM) nope.. biasa org jual cash voucher tu dgn org lain.. so baru dpt tunai.. hehe
@  Contest : (26 September 2014 - 08:18 AM) cash vuacher tu boleh tukar dengan wang tunai ke?
@  zuss : (25 September 2014 - 10:02 PM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (25 September 2014 - 10:01 PM) https://www.facebook...626272830774426
@  Contest : (22 September 2014 - 02:52 PM) tu susu untuk kanak-kanak la..kalau minum satg mana tau asyik tidur je nanti..haha
@  chopperman : (22 September 2014 - 02:09 PM) minum susu anda jadi sihat dan kuat!
@  zuss : (22 September 2014 - 07:44 AM) jual balik susu tu kt kwn2 yg ada anak kecil ..
@  Contest : (21 September 2014 - 10:58 PM) xde ke peraduan yang best yg tawarkan hadiah wang tunai.. ingat nak join promosi ducth lady tu, tapi nanti beli susu tu xtau nak buat apa pulak.. dah la susu untuk budak2..
@  zuss : (21 September 2014 - 07:32 AM) https://www.facebook...SAFI.MY?fref=ts
@  zuss : (21 September 2014 - 07:30 AM) https://www.facebook...alaysia?fref=ts
@  AzizMostafa : (20 September 2014 - 09:00 PM) Exchange Flowers @ Win http://maryamsoft.com/ar @ http://maryamsoft.com/en
@  zuss : (20 September 2014 - 07:45 AM) http://www.7eleven.c...onvenience.html
@  Iswara96 : (20 September 2014 - 05:45 AM) Tahniah. Proton mmg Hebat cuma saya je yg tak hebat. huhuhu
@  4zi : (19 September 2014 - 03:47 PM) Semlm proton shah alam tel...ingatkan mng keta tp saguhati...peti sejuk mini je,apapun alhamdulillah...tahniah kpd pemilik nama Proton Iriz sempena praduan 'Nama siapa hebat'
@  4zi : (19 September 2014 - 03:43 PM) Semlm proton sha
@  zuss : (17 September 2014 - 09:30 PM) https://www.facebook.com/DriveM7
@  zuss : (17 September 2014 - 09:29 PM) u r welcome  :)
@  chopperman : (17 September 2014 - 07:10 PM) tqvm zuss.. :)
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:13 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:12 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:11 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:08 AM) https://www.facebook...?type=1
@  zuss : (15 September 2014 - 12:07 AM) http://www.wallsinstantwin.com/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:33 PM) https://www.smartmom...menang/home/bm/
@  zuss : (14 September 2014 - 05:31 PM) VICO winners http://www.maestrosw...m/en/activities
@  Iswara96 : (11 September 2014 - 04:34 AM) terimakasih sume. hadiah saguhati je bukannya Grand Prize.
@  AzizMostafa : (10 September 2014 - 08:52 PM)

تهنيئه اونتوق سموا ڤمنڠ

@  chopperman : (10 September 2014 - 08:33 PM) tahniah!
@  minibot : (10 September 2014 - 06:57 PM) Senarai pemenang italk. https://www.tm.com.m...es/winners.html
@  minibot : (10 September 2014 - 06:56 PM) Tahniah Iswara..
@  Contest : (10 September 2014 - 01:54 PM) @Iswara96 beribu-ribu taniah http://www.youtube.c...h?v=0X72EDKdexg
@  Iswara96 : (10 September 2014 - 05:22 AM) Menang hadiah saguhati (RM100)'Peraduan Pilihan Bijak,Kesihatan Dijamin' Southern Lion 2014.
@  Contest : (05 September 2014 - 09:24 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Contest : (05 September 2014 - 09:23 PM) @AzizMostafa  already complete http://www.emenang.c...-country-level/
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:52 PM) @ Contest, Semoga Berjaya
@  AzizMostafa : (05 September 2014 - 01:51 PM) @ 6 more pages to go! http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  Ryanx : (04 September 2014 - 10:03 AM) http://bit.ly/1lIOw2i
@  Contest : (02 September 2014 - 12:34 AM) http://www.southernl..._setia2014.html
@  Contest : (31 August 2014 - 01:40 PM) @AzizMostafa my submission http://www.emenang.c...ng-dot-contest/
@  AzizMostafa : (30 August 2014 - 02:50 PM) Dot @ Win http://typophile.com/node/119072
@  chopperman : (27 August 2014 - 08:46 PM) tq iswara..
@  Iswara96 : (27 August 2014 - 04:11 AM) ada peraduan baru dr Nestle bermula 1 Sept POP RM30. hadiah berbentuk pelancungan.
@  minibot : (26 August 2014 - 06:26 PM) ok guys, updated senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...er-26082014.pdf
@  matperaduan : (20 August 2014 - 09:47 AM) lucky draw - http://bit.ly/1n7N4RD - byk hadiah2 menarik spt iPhone 5s, Samsung Galaxy S5, Samsung Note 3, Samsung 40” Smart TV, iPad Air...
@  Iswara96 : (15 August 2014 - 11:02 PM) cuba lagi.
@  minibot : (15 August 2014 - 05:52 PM) bagi yang terlepas senarai pemenang tea pot dekorasi kediaman http://fndairies.com...N119-winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:51 PM) senarai pemenang nestle sambil beramal. http://www.nestle.co...rize_winner.pdf
@  minibot : (15 August 2014 - 05:50 PM) selamat petang semua..
@  AzizMostafa : (12 August 2014 - 11:27 PM) gaza
@  Boon : (11 August 2014 - 02:59 PM) https://www.facebook...272938059565368
@  Boon : (11 August 2014 - 02:10 PM) https://www.magnumgo...om.my/index.php
@  Mrs Zara : (07 August 2014 - 02:30 PM) Selamat petang.. siapa tahu nombor telefon ni area mana ye? 03-78445098
@  Contest : (06 August 2014 - 06:51 PM) satu resit redbull hanya satu penyertaan, walaupun beli banyak dalam satu resit.. lagi satu kalau beli kena cari kedai yang resitnya ada no resit, kalau x dak tak bolehlah submit.
@  sizuka.naomi : (06 August 2014 - 04:54 PM) Tq @Contest. Kembung perut la minum redbull nampak gayanya sebab nak dapat yg ke 100... hihihi
@  Contest : (06 August 2014 - 04:50 PM) setiap sms yg dihantar, redbull akan  reply no siri ke berapa yg kita hntar pada waktu tu
@  Contest : (06 August 2014 - 04:49 PM) @sizuka setiap jam seorang pemenang akan dipilih jika dia mendapat no siri ke 100.
@  sizuka.naomi : (06 August 2014 - 04:26 PM) tak fahamlah dengan peraduan redbull tu  :wacko:
@  Mrs Zara : (05 August 2014 - 12:59 PM) Siapa ada menang peraduan sms mi sedaap?
@  Contest : (29 July 2014 - 01:54 AM) saya pun melapas gak no 105.
@  Iswara96 : (28 July 2014 - 11:45 PM) melepas RM1000 dr Red Bull. SMS no #111 utk jam terakhir hadiah Bonus.
@  Iswara96 : (27 July 2014 - 04:44 AM) hari ni last puasa esok dh nak raya. selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir n batin.
@  Iswara96 : (26 July 2014 - 05:27 AM) haha. mesti ngah bz wat 'slogan'tu. huhuhu
@  Maizah Mohd : (25 July 2014 - 11:49 AM) :geek:
@  Iswara96 : (23 July 2014 - 04:48 AM) hehe time nk raya mesti ada promosi. dh agak mesti Astro. terimakasih @contest
@  Contest : (22 July 2014 - 06:52 PM) http://whocallsme.co...aspx/0341457200

Photo
- - - - -

[FREE+SUBMIT] HARI PENGGUNA MALAYSIA - PERTANDINGAN MENGARANG ESEI PENGGUNA


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Deering

Deering

    Fellowship Comper

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,272 posts

Posted 26 April 2007 - 02:13 AM

Posted Image

TITLE: HARI PENGGUNA MALAYSIA - PERTANDINGAN MENGARANG ESEI PENGGUNA
PRIZE:
Bagi kedua-dua kategori
Hadiah Pertama - RM 2500 & sijil penyertaan
Hadiah Kedua - RM 2000 & sijil penyertaan
Hadiah Ketiga - RM 1000 & sijil penyertaan
10 hadiah saguhati- RM 200 & sijil penyertaan

WEBSITE/URL: http://www.mypengguna.com/esei2.html

DESCRIPTION:
Contest Description
Terbuka kepada guru, pensyarah dan warga emas
Kategori A: Bahasa Malaysia
(Ai) guru dan pensyarah
(Aii) warga emas berumur 50 tahun ke atas


Kategori B: Bahasa Inggeris
(Bi) guru dan pensyarah
(Bii) warga emas berumur 50 tahun ke atas




Syarat Pertandingan
Panjang setiap esei hendaklah tidak melebihi 2,000 patah perkataan
Esei yang dikemukakan hendaklah ditaip menggunakan tulisan "Arial 12 poin" dan langkau dua baris atau menggunakan tulisan tangan yang jelas dan mudah dibaca.
Borang penyertaan pertandingan dan borang soal selidik hendaklah disertakan bersama-sama pertandingan ini.




Topik Bahasa Malaysia
Pilih salah satu daripada topik yang berikut:-


50 tahun dalam menangani isu kepenggunaan di Malaysia
Kesedaran pengguna terhadap penggunaan ubat-ubatan yang tidak beretika.
Kesan aktiviti pengguna terhadap perubahan cuaca dunia.
Pengawalan kendiri atau penguatkuasaan undang-undang: Yang mana satukah menjadi keutamaan dan mengapa?
Kesedaran tentang kemudahan dalam bangunan awam bagi golongan kurang upaya dan warga emas di Malaysia.
Kemudahan dalam sistem pengangkutan awam bagi golongan kurang upaya dan warga emas.




English topics
Choose 1 topic from below:


50 years of addressing consumer issues in Malaysia
The awareness among consumers on unethical use of medicines.
The effects of consumer activities on global climate change.
Self regulation or enforcement of laws: Which is more important and why?
The awareness on the availability of facilities for disable and elderly in public buildings in Malaysia.
Facilities for disabled and the elderly in our public transportation system.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users